Muzikale wereldreis met Bandera Latina bij Cultureel Café Dante

22 maart 2019 om 10:57 lokaal Deel je nieuws

 

Donderdag 28 maart opent Cultureel Café Dante weer haar deuren in Cultura. Het belooft weer een mooie avond te worden, met een mix van de vele culturele en muzikale activiteiten die de komende tijd in de regio zullen plaatsvinden.

De avond wordt geopend door Live Poets Society, twee door de wol geverfde  muzikanten, te weten,  JeeWee Donkers; gitaar,zang en Peter Holen; keyboards, fluit, die elkaar vonden op jacht naar het perfecte liedje. Hun muziek laat zich het best omschrijven als soepel in het gehoor liggende akoestische popmuziek op het grensvlak van blues, folk, soul en Americana.

Hierna is het tijd voor de Bennekomse fotograaf Roberto ten Hoedt. De natuur is voor hem een eeuwige inspiratiebron evenals het in beeld brengen van de mens in al zijn facetten. Vanavond toont hij zijn werk en vertelt over de totstandkoming ervan.

Na de maandelijkse column, ditmaal door Gea Wester, is het weer tijd voor muziek.

De band Bandera Latina neemt ons mee, zoals zij het zelf zeggen, `on a musical journey around the world`. Het kruispunt waar wereldmuziek, pop en jazz elkaar ontmoeten is het vertrekpunt van de band. Bandera Latina, bestaat uit Salvatore Giuseppe Sichi; gitaar, mandoline, zang, Gigi Baldeo; bas, Michiel van Gessel; gitaar, Hans Zijlstra; bas, Ed Glasmacher; percussie, drums en Silvana (Savannah) Sichi; piano en zang. Zij zullen de avond ook afsluiten.

Jan Schenkel en Sylvia van den Top-Manuputty van het Comité Nationale Feestdagen (CNF) organiseren op Koningsdag en 5 mei de festiviteiten in Ede.  Op deze avond willen zij het Edese publiek alvast enthousiast maken voor deze festiviteiten en door middel van interactie met het publiek kijken waar er eventueel nog meer behoefte aan is.

Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het atrium van Cultura, Molenstraat 45. Binnenlopen kan vanaf 20.00 uur. De volgende Dante is 18 april 2019. Houdt ook de Facebookpagina in de gaten en de website wwwccdante.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie