Afbeelding
SVH

Wijnmeester Edger Groeneveld treedt toe tot select gezelschap

22 maart 2019 om 14:33 Nieuws

EDE Edger Groeneveld, sommelier bij restaurant 't Nonnetje in Harderwijk, is woensdag geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag de Edenaar als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Restaurant 't Nonnetje wordt daarmee één van de elf restaurants van Nederland waar twee SVH Meesters werkzaam zijn: SVH Meesterkok Michel van der Kroft behaalde in 2005 zijn SVH Meestertitel. 

De Meesterproef van Edger Groeneveld werd afgenomen door SVH Meestergastheer/SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht),SVH Wijnmeester Ronald Opten (Restaurant La Rive, Amstel Hotel, Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Deze commissie liep een hele dag met Edger mee in 't Nonnetje en beoordeelde de Edese sommelier op meer dan 100 punten. ,,Het resultaat was Meesterlijk'', aldus SVH in een persverklaring. ,,Niet alleen was de commissie onder de indruk van de vakkennis en de gemaakte wijn-spijscombinaties die Edger in het Meesterlijk menu presenteerde, ook het enthousiasme en de betrokkenheid van het team spraken tot de verbeelding. In elk aspect van de proef en het bedrijf kwam dit naar voren. De wijnproeverij met als thema Portugal was voor de commissie een mooi voorbeeld van hoe kennis, durf en meesterschap samen kunnen komen.''

ERVARING Edger Groeneveld ziet het behalen van de SVH Meestertitel als een kroon op zijn werk als sommelier. Als leerling werkte hij bij verschillende sterrenzaken. Na zijn opleiding vervolgde Groenveld zijn carrière bij Het Koetshuis* in Bennekom, waar hij in 2011 ook de titel Sommelier van het Jaar behaalde. In 2016 maakt hij de overstap naar Restaurant 't Nonnetje in Harderwijk, waar hij op 20 maart 2019 zijn droom om SVH Wijnmeester te worden, waarheid zag worden. ,,Het behalen van deze titel is niet alleen een stuk erkenning door collega's uit het vak, maar zeer zeker ook bedoeld als voorbeeld/stimulans naar jonge mensen. Vakkennis is van belang en moet overgedragen worden'', aldus de nieuwe Meester. 

MEESTERTITELS Nederland heeft op dit moment 288 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH: ,,SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie