Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: De ene 0-0 is de ander niet

23 maart 2019 om 18:25 Sport/sport Finaleweken 2019

EDE DTS Ede speelde voor de tweede week achter elkaar 0-0. ,,Dit is een veel fijnere puntendeling'', oordeelde Jeroen Spies.

De trainer moest vijf spelers uit de vaste basis missen: Frank Hol, Jamal Ouassif, Anouar Tmim, Joël van Wijk en Sil Buikema. Ook Jeroen Cramer was er niet. ,,Als het had gemoeten, hadden een paar jongens wel kunnen spelen. Maar het is duidelijk dat wij naar de wedstrijd tegen Hierden geen risico's nemen'', stelde de trainer.

,,Ik moet zeggen dat de vervangers het ook goed hebben gedaan. De jarige Michel Hol deed dit seizoen voor het eerst als basisspeler mee. Ook door hem, stond het verdedigend prima. Wij hebben in feite geen echte kans weg gegeven.''

,,Op een ontiegelijk slecht veld, wisten wij ook weinig te creëren. Het bleef bij een paar schotkansen, van onder meer Jesse Buikema. Joël van Wijk (op archief foto), die ik in de slotfase nog als spits bracht, had ook nog een kansje. Het bleef het 0-0. Dat geeft een heel andere gevoel dan die van vorige week tegen De Merino's.''

DTS Ede zakt door het tweede achtereenvolgende gelijke spel naar plaats vier. Zaterdag kan het bij Hierden de tweede periodetitel pakken. Normaal gesproken is een gelijkspel voldoende. Tenzij Bennekom wint en het verschil in doelsaldo van zeven nog goed maakt.

,,Wij weten al heel lang dat het zaterdag 30 maart moet gebeuren. Ik ben blij dat het dan zover is. Wij hikken er maar tegenaan. Het is zonde dat wij de eerste kans tegen SDVB hebben laten liggen. Nu mag dat niet meer gebeuren'', besluit Jeroen Spies.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie