Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Fortissimo moet oppassen

23 maart 2019 om 18:52 Sport/sport Finaleweken 2019

EDE Fortissimo verloor in en bij Dodewaard met 2-1. In de strijd om nacompetitie voetbal te halen dure en onnodig puntverlies.

,,Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren wij de betere ploeg. In de tweede helft was dat Dodewaard", keek Fortissimo trainer Paul Bremer terug.

Hij zag zijn ploeg in de eerste helft de nodige kansje missen. Omdat de thuisclub ook geen potten kon breken was het 0-0 gelijke spel geen verrassing.

,,In de tweede helft zette Dodewaard wat meer fysieke arbeid in. Zonder dat zij daarbij over de schreef gingen overigens. Na ruim een uur spelen kwamen wij op voorsprong. Ruud Schuurman (archieffoto) benutte een vrije trap: 0-1. Het was misschien wat tegen de verhouding in, maar dat boeide niet."

In de laatste tien minuten kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisclub. Gertjan Thijsen en Thijmen van Dijken scoorden:2-1.

,,Bij de 1-1 kon ik niet goed zien of onze doelman de gelijkmaker had kunnen hebben. De 2-1 was wel verwijtbaar. Onze linksback Fluit verdedigde wat te frivool uit en dat werd afgestraft. Deze jonge spelers moeten leren dat soms niet mooi uitverdedigen ook handig is", sipte Bremer.

Hij denkt dat Fortissimo nacompetitie voetbal zeker nog niet uit het hoofd hoeft te zetten.

,,Daarvoor is de vierde plaats vrijwel zeker voldoende. Uitgaande van het gegeven dat Stroe en Veluwse Boys voor ons niet meer te achterhalen zijn richten wij ons op GVC, Ede/Victoria en Dodewaard. Ik denk dat de derby tegen Ede/Victoria (6 april, Red) heel belangrijk wordt. We mogen de P/D boot niet missen dus oppassen", besluit Bremer.

Fortissimo deelt de derde plaats met GVC. Beide ploegen hebben 27 punten uit 14 duels. Virtueel kan Dodewaard dat twee punten minder telt dan dit duo, maar ook een wedstrijd meer gespeeld er overheen gaan. Ede/Victoria heeft 26 punten uit veertien gespeelde wedstrijden.