Van Gent Finaleweken: Harskamp verzuimt uit te halen

23 maart 2019 om 19:00 Sport/sport Finaleweken 2019

HARSKAMP Vierdeklasser Harskamp behaalde in en bij Valburg een 0-3 zege.

,,Het hadden wel dubbel cijfers mogen zijn. Wij hebben zeker zes honderd procent kansen onbenut gelaten. Maar anderzijds achterin ook niets maar dan ook niets weggegeven", opende Harskamp trainer Bob Jansen.

Hij zag zijn ploeg al na zeven minuten op een 0-1 voorsprong komen via Jasper Jansen (archieffoto).

Daarvoor hadden we al de nodige mogelijkheden (Benno Jansen) laten liggen. Uit een corner van Luc Riezebos kopte Jasper snoeihard binnen", had de trainer genoteerd.

Hij genoot in dit duel van spelers als Luc Riezebos en Tom Hol. ,,Eigenlijk heeft deze wedstrijd geen speler mij teleurgesteld. Maar de laatste kende lang een wat lastige fase. Hij kan voetballen als een van de besten, maar het niet scoren speelde hem parten. Ik vooraf gezegd, doe je ding en laat zien wat je kunt. Hoewel Tom niet scoorde was hij wel bij doelpunten betrokken. Zijn doelpunt komt nog wel", meende Bob Jansen.

Hij liet na rust zijn ploeg wat meer over de zijkanten opbouwen. ,,In de eerste helft liepen we te vaak in de trechter. Dat ging in de tweede helft een stuk beter."

De 0-2 kwam op naam van Evert van Essen, aangespeeld na een combinatie tussen Luc Riezebos en Tom Hol. De laatste gaf de beslissende assist.

Luc Riezebos tekende een kwartier voor tijd voor de 0-3.

,,Valburg kon niet mee komen. Bij ons slopen er wat slordigheden in het spel. Logisch misschien als je zo oppermachtig bent. Harskamp had wat aan het doelsaldo kunnen en moeten doen. Maar goed de drie punten tellen", besloot Bob Jansen.

Harskamp neemt in de vierde klasse nu de achtste plaats in met 15 punten uit 14 wedstrijden.

Na een weekje rust wacht het thuisduel tegen Wageningen.