Van Gent Finaleweken: Bennekom met geluk langs hekkensluiter

23 maart 2019 om 19:38 Sport/sport Finaleweken 2019

BENNEKOM ,,Als doelman Christian de Haan de absolute uitblinker is tegen hekkensluiter ASV Dronten zegt dat al voldoende. Wij behaalden een gelukkige overwinning'', oordeelde Arnold Brehler over de 1-2 uitslag.

,,Het was inspiratieloos van onze kant'', ging de trainer verder. ,,Het is dat doelman Christian de Haan (op archief foto)  fantastisch stond te keepen. Tot drie keer toen stopte hij bijna zekere doelpunten.'' Alleen kort voor de rust moest de doelman het antwoord schuldig blijven op de 1-0 van Maxim van der Meer.

Bennekom zelf kon weinig potten breken. ,,Dronten zakte in. Wij konden weinig creëren. Wij misten Martijn Klein Holte (hak) en de niet helemaal fitte Jeffrey Rutgers, die in de tweede helft wel inviel. Gelukkig lukte het wel direct na de 1-0 op gelijke hoogte te komen. Nick Stienstra schoot met links een afgeslagen bal binnen.''

,,De tweede helft was iets beter. Uit een voorzet van Quincy Veenhof scoorde Jelmer Goedhart van achter zijn standbeen de 1-2. Dronten ging al snel naar voren pompen en kreeg haar kansen. Maar dankzij Christian de Haan bleven wij overeind.''

,,Als je ook slechte wedstrijden wint, is dat natuurlijk goed. Maar de jongens beseffen dat het beter moet. Gelukkig hadden wij juist tegen Dronten een slechte dag.''

Zaterdag wacht in Vriezenveen DOS'37. In theorie zou Bennekom bij verlies van DTS periodekampioen kunnen worden. ,,Dat leeft niet bij ons. Wij staan 12 punten voor op nummer drie. Nacompetitie halen wij echt wel. Echter wij willen kampioen worden. Maar dat wil NSC (won met 0-2 bij KHC) ook'', besluit Arnold Brehler. Bennekom heeft een punt meer dan de ploeg uit Nijkerk, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.