Korfballers Reehorst 45 promoveren terecht naar tweede klasse

23 maart 2019 om 19:46 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 23 maart zou Reehorst ’45 geschiedenis kunnen schrijven door te winnen van Achilles en daarmee promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Het is bijna twintig jaar geleden dat Reehorst ’45 in de tweede klasse heeft gespeeld. Een belangrijke zaterdag dus voor de vereniging, maar ook voor de ploeg van Ron de Graaf die het harde werken graag beloond wilde hebben en de Reehorstfans natuurlijk niet teleur wilde stellen.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat Reehorst ’45 de sterkere ploeg was. Achilles kwam bijna niet aan scoren toe. Door mooie afstandschoten, keurig verzilverde strafworpen en andere mooie acties ging Reehorst ’45 met een voorsprong van 14-4 de rust in. De altijd perfectionistische coach, Ron de Graaf, bleef nuchter. Hij drukte zijn spelers op het hart vooral het koppie te blijven gebruiken, ondanks de grote voorsprong. Goede keuzes blijven maken en nog dertig minuten knallen was de opdracht.

De eerste drie doelpunten na de rust waren voor Achilles. Dat was niet volgens plan, dus Reehorst ’45 nam de regie snel weer over en liep weer uit. Achilles scoorde af en toe wel mee, maar kon de achterstand niet wegwerken. Spanning in deze wedstrijd ontbrak, maar voor de Edese ploeg was het na de spanning van vorige week lekker om op deze manier deze belangrijke wedstrijd te kunnen spelen. De hele tweede helft hield Reehorst ’45 een voorsprong van negen tot tien doelpunten vast en won de strijd met 27-17. Hiermee stelde Reehorst ’45 de tweede plek in de poule veilig en dus was promotie een feit. Na de wedstrijd nam de voorzitter van Reehorst ’45 het woord en gaf het complete team de complimenten en felicitaties. De vereniging is trots op dit behaalde resultaat.

De laatste zaalwedstrijd wordt op zaterdag 30 maart 2019 gespeeld tegen de nummer 1 in de poule, Keizer Karel, om 15.30 uur in sporthal De Meijhorst in Nijmegen.