Van Gent Finaleweken: FC Jeugd laat punten glippen

24 maart 2019 om 17:32 Sport/sport Finaleweken 2019

EDE FC Jeugd zit in de hoek waar de klappen vallen. Bij Zwaluwen Utrecht '11 werd een even onnodige als onverdiende 1-2 nederlaag geleden.

,,En die nederlaag moeten we echt bij onszelf zoeken. Ik heb zeker zeven honderd procent kansen geteld. Maar zelfs drie keer in een 1 op 1 situatie met de Utrechtse doelman werd er niet gescoord. Dan spelen ook nog ruim twintig minuten met een minder. Sergen Tomruk werd met twee gele kaarten (rood) wegens praten uit het veld gestuurd. Daarin moet je slimmer zijn", baalde FC Jeugdtrainer André Hagen.

In zoals Hagen het omschreef een van de beste eerste helften van het seizoen werd een 0-1 voorsprong genomen.

,,Het was Mustafa Tirgil die Elmeris Avdic feilloos bediende. Daarna waren we heer en meester. Kans op kans werd gecreëerd met goed spel. Maar het was steeds net niet."

Geert Vocking zette uit het niet de thuisclub op een 1-1 stand.

,,Eigenlijk was er nog steeds niets aan de hand. Avdic en Sergen Tomruk hadden pech met schoten op paal en lat. Maar na het wegzenden van Tomruk moesten we meer gaten vullen", had Hagen genoteerd.

Nadat FC Jeugd aanvaller Avdic weer een 1 op 1 situatie met de Utrechtse doelman niet kon verzilveren, sloeg de thuisclub een minuut voor tijd toe.

,,De 2-1 kwam als een mokerslag aan. Zo onverdiend. Dat vond ook de tegenstander, maar ik ben realist genoeg om te weten dat je dat bij winst gemakkelijker gezegd", besloot Hagen.

FC Jeugd moet oppassen aan het einde van het seizoen niet met lege handen te staan.

De Edenaren bezetten de zesde plaats met zeven punten achterstand op een plek (vierde) die kansrijk is voor nacompetitievoetbal.

In de tweede periode hebben vier ploegen waaronder FC Jeugd de minste verliespunten.