Van Gent Finaleweken: Hockeyvrouwen slaan hard toe

24 maart 2019 om 18:24 Sport/sport Finaleweken 2019

EDE De Edese hockeyvrouwen boekten op eigen veld een 2-0 zege op Groninger Studs.

Na die zege is MHC Ede terug te vinden op een mooie vijfde plaats met 23 punten uit 14 wedstrijden.

Daarmee staat Ede in een soort niemandsland. De Top vier is uit het zicht, en de eerst ploeg onderin die Ede kan bedriegen is Bully. Maar het gat is al zes punten.

,,In Groningen werd een 2-3 nederlaag geleden. Tijd voor revanche en dat is prima gelukt", lachte het duo Dymphe Laan en Anneke van Dam na afloop.

In de eerste helft zette Ede behoorlijk hoog druk. Maar de gasten wisten dit aardig te pareren. Beide teams wisten niet of nauwelijks een scoringsmogelijkheid te creëren.

,,De brilstand was dan ook niet verrassend", ging Laan verder.

,,Het was logisch dat onze coach Lukas Westra daar wat aan wilde doen. Hij wilde dat we feller werden en meer duels gingen winnen", vulde Anneke van Dam aan.

Ede wist dominanter te hockeyen en Studs minder ruimte te geven. De verdediging stond sterk te hockeyen en de voorhoede kon meer kansen creëren.

Ede kreeg strafcorners, maar deze werden prima uitgelopen door Studs.

,,Maar dan is het eindelijk raak uit een strafcorner. Ik schoot de bal hard richting goal, maar deze werd van richting veranderd. Bij de eerste paal is Dymphe (Laan) alert: 1-0. Heel bevrijdend", lachte Anneke van Dam breeduit.

Ede bleef sterker en druk op het vijandelijke doel zetten. ,,Soms iets te gehaast maar een tweede doelpunt kon niet uitblijven", meenden Van dam en Laan.

Zij werden op hun wenken bediend. Anneke van Dam onderschepte de bal op de eigen 23-meterlijn. Een solo volgde en werd beloond met een doelpunt.

,,Op de kop van de cirkel liet ik de Groningse keeper kansloos. Ik wist met nog vijf minuten te spelen dat de buit binnen was", besloot Van Dam.

,,Revanche genomen en genieten van het mooie weer. Het is niet voor niets hier 'Super SUNday", maakte Dymphe Laan de analyse compleet.

Zondag gaat Ede op bezoek bij het op achtste plaats staande Amersfoort.