Het meegereisde publiek samen met het team
Het meegereisde publiek samen met het team Jeroen van den Beemt

Basketballers Heren 1 BCE'78 winnen in de slotseconden!

25 maart 2019 om 21:07 Sport/sport Deel je nieuws

De basketballers van Heren 1 BCE’78 traden afgelopen week aan tegen de New Stars in Nieuwegein. 

De New Stars kwamen sterk uit de startblokken en zorgden ervoor dat Ede gelijk in de achtervolging moest. Pas na 11 punten tegen, wist Ede ook te scoren. Ivo Hageman sneed vervolgens door het midden van de bucket voor een sterke lay-up en ook Michel van den Hoven kwam tot een mooie score dankzij een slimme schijnbeweging. Aanvoerder Tyrone Herben zorgde nog voor een mooi stukje spektakel door het kwart af te sluiten met een prachtige buzzer beater. Tussenstand: 19-16 voor het thuisteam. Tyrone Herben bleef het de tegenstanders moeilijk maken waardoor zij de snelheid op moesten voeren. Bij de New Stars vielen gaten in de verdediging die goed werden opgevuld door Richard Boter en Yannick van der Zalm. Sybren Rensenbrink bleek opnieuw van groot belang voor het team, want hij zette alles op alles om elke rebound te kunnen pakken die in zijn buurt kwam. Ook Damiël Ermen was weer gevaarlijk op afstand en scoorde een mooie driepunter. Hierna pakte de New Stars het spel echter weer terug. Ruststand: 38-31.  

Het derde kwart begon met meerdere schoten van Thijs Dueck. Vervolgens werden hun guards Tyrone Herben en Damiël Ermen de open ruimtes ingestuurd. Toch bleef Ede moeite houden met het snelle spel van de New Stars. De tussenstand was nu 60-49 voor het team uit Nieuwegein.  

Het laatste kwart werd geopend door Jordi Dueck. Ook Thijs Dueck bleef op grote afstand zijn driepunters raken. De New Stars bleven op voorsprong. Yannick van der Zalm kreeg met een mooie schijnbeweging de ruimte om naar het bord te gaan voor een score en ook Sybren Rensenbrink zorgde nog voor twee mooie scores. Tyrone Herben zorgde voor een gelijke stand met een driepunter, waardoor de tussenstand nu 73-73 was. De New Stars kregen nog twee vrije worpen, waarvan zij er één raakten, terwijl vervolgens Ivo Hageman een lay-up scoorde. De New Stars kregen opnieuw twee vrije worpen, die dit keer allebei werden benut. BCE stond nu één punt achter met nog vier (!) seconden op de klok. Jordi Dueck dribbelde de bal op en kon alleen maar schieten vanaf de driepuntlijn. De bal vloog met een boog richting de basket en via het bord was het raak! BCE won deze spannende wedstrijd met 76-78.

Volgende wedstrijd: 30 maart in de Peppel om 16.15 uur. 

Jeroen van den Beemt en Astrid Wagenaar 

Foto’s: Jeroen van den Beemt 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyrone Herben in actie tegen de New Stars
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie