Stephan Neijenhuis
Stephan Neijenhuis Freek Wolff

D66: 'Huizen Enka moeten snel voldoen aan eisen'

28 maart 2019 om 10:50 lokaal

EDE Door fouten in de bouw voldoen veel nieuwbouwwoningen op het Enkaterrein niet aan de eisen. Dat meldt D66 Ede donderdag 28 maart in een persbericht. D66 vindt het niet kunnen dat nieuwe bewoners zo lang moeten wachten op herstel. ,,Vorige week bleek dat bouwer Stokker Innovate huizen in heel Gelderland oplevert met forse gebreken, waaronder op het Enkaterrein in Ede. Zo bevatten nieuw gebouwde huizen scheuren, verzakkingen of lekkage. Herstel laat lang op zich wachten", vertelt Stephan Neijenhuis, fractievoorzitter D66 Ede. 

De fractie van D66 in Ede heeft raadsvragen gesteld en wil dat de gemeente snel in actie komt. Fractielid Marcella van Soolingen: ,,Door heel Gelderland levert deze bouwer gebrekkige huizen. Bewoners kopen een nieuwbouwhuis en worden opeens geconfronteerd met allerlei problemen. Sommige mensen kampen anderhalf jaar na intrek nog met een enorme lijst aan gebreken. Dat vindt D66 onacceptabel. De problemen moeten zo snel mogelijk verholpen worden."

HANDHAVEN Het is, volgens D66 Ede, de taak van de gemeente om huizen te controleren op eisen, waaronder de duurzaamheidnorm (EPC). De omgevingsdienst van de gemeente Ede heeft bekendgemaakt dat de bouwer hiervoor een dwangsom boven het hoofd hangt, aldus D66 Ede. Wat D66 betreft gaat dat niet snel genoeg. Van Soolingen (D66): ,,De omgevingsdienst zit deze bouwer al een half jaar achter de broek. Het is een keer klaar. Deze mensen zitten al anderhalf jaar in de problemen. Dan kun je niet langer wachten. We moeten snel ingrijpen zodat deze mensen weer snel goed kunnen wonen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie