Kamerkoor Midden-Gelderland
Kamerkoor Midden-Gelderland Koorschool Midden-Gelderland

Passieconcert Aus Tiefer Not door jong Kamerkoor Koorschool

28 maart 2019 om 10:52 lokaal Deel je nieuws

Het Kamerkoor Midden - Gelderland uit Ede geeft zaterdagmiddag 13 april een sfeervol passieconcert in de Beatrixkerk. Onder de naam “Aus Tiefer Not” zijn composities opgenomen uit verschillende eeuwen, landen en stijlen, van Johann Sebastian Bach en Thomas Morley tot hedendaagse componisten als Aaron Copland, Vic Nees en de Nederlander Ton de Leeuw. Het publiek wordt bij enkele koralen aan het begin van het concert uitgenodigd mee te zingen.

 

Het Kamerkoor is onderdeel van de landelijk bekende Koorschool Midden - Gelderland en bestaat voor een groot deel uit oud leerlingen tussen de 20 – 30 jaar onder leiding van artistiek leider en dirigent Albert Wissink.

 

Koorlid Hugo van der Sman: “Iedereen kent de Matthäus Passion van Bach die rond deze tijd wordt uitgevoerd. Dat hebben wij ook vaak gedaan. Eerst als 8- jarigen door het gehele land in het kinderkoor, en later als basiskoor voor de uitvoeringen van de hele Matthäus door de Koorschool zelf. Muziek die dicht bij ons staat. Daarom zingen we aan het begin van dit concert enkele koralen uit die Matthäus Passion, óók met het publiek. We vervolgen met allerlei andere composities. Daar zitten pareltjes tussen, zoals het aangrijpende Funeral Ikos van John Tavener.”

 

Jonge zangers

De 20 jonge zangers en zangeressen komen uit de omgeving van Ede, maar wonen nu vaak elders. Koorlid Leonie Sijtsma: “Sommigen wonen nu ver weg voor werk of studie, zelfs in Brussel. Toch komen ze eens per twee of drie weekenden terug naar Ede om te repeteren met de groep. De meesten kennen elkaar al bijna 20 jaar en hebben samen de koorklassen van de Koorschool doorlopen. We willen bijzondere concerten neerzetten op een ambitieus niveau met, naast bekende koorwerken, ook composities die je niet zo snel ergens anders hoort. Daarnaast is het natuurlijk heel bijzonder dat het allemaal jonge, goed getrainde stemmen zijn. Dit passieconcert is daar een mooi voorbeeld van. In mei doen we mee aan het grote internationaal Koorfestival Cantarode, de volgende uitdaging. ”

 

Kaarten

Kamerkoor Koorschool Midden-Gelderland geeft het concert op 13 april om 15.30 uur in de Beatrixkerk in Ede. Kaarten in de voorverkoop 10 euro, studenten 8 euro en kinderen tot 12 jaar gratis. Bestellen via kamerkoormiddengelderland.nl

 

Toekomst

Naast de eigen concerten wordt door de gehele Koorschool In juni de Carmina Burana van Carl Orff uitgevoerd, in december The Messiah van Handel in Cultura en in juni 2020 het Requiem van Mozart. Ben je jong, enthousiast en heb je koorervaring, doe dan met ons mee en meld je aan via info@koorschoolgelderland.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie