Koorschool Midden - Gelderland in KRO NCRV Kruispunt

28 maart 2019 om 16:23 lokaal Deel je nieuws

 

Het Kinderkoor van de Koorschool Midden - Gelderland met locaties in Ede en Wageningen, wordt een aantal weken gevolgd door een cameraploeg van KRO NCRV Kruispunt.

Aanleiding is de medewerking door het Kinderkoor aan verschillende uitvoeringen van de Matthäus Passion van J.S.  Bach in ons land. Het Kinderkoor zingt in het eerste deel daarvan een aantal koralen.

Het begon echter afgelopen weekeinde met een opnameverslag van de Carmina Burana in het concertgebouw Amsterdam door KCOV Amsterdam waaraan het Kinderkoor haar medewerking verleende. Daarnaast zijn er interviews opgenomen met leerlingen uit het koor, met artistiek.leider en dirigent Albert Wissink en van een repetities op de Koorschool en een individuele zangles. Men zal ook verslag doen van de medewerking door het Kinderkoor bij de uitvoering van de Matthaus Passion door COC Sursum Corda uit Lunteren in de Oude Kerk van Ede op zaterdag 6 april en van de uitvoering door het in Duitsland zeer bekende Robert Franz Chor in Laren op 14 april. Vorig jaar wwrkte het Kinderkoor o.a. samen met het Kings College Choir uit Cambridge.

Uitzending KRO NCRV Kruispunt op zondagavond 14 april om 23.10 uur .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie