The Battle is een schoolproject speciaal voor middelbare scholen.
The Battle is een schoolproject speciaal voor middelbare scholen. Akoesticum

Educatief programma over vrijheid voor scholieren

29 maart 2019 om 14:11 lokaal

EDE In aanloop naar het Vrijheidsfestival zijn er op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 april voorstellingen bij Akoesticum voor middelbare scholieren uit Ede en omgeving. Leerlingen zullen The Battle bijwonen, een educatief programma over vrijheid met live muziek en film.

The Battle is een schoolproject over veteranen en vrijheid speciaal voor middelbare scholen. Het is een multimedia voorstelling van zestig minuten die wordt uitgevoerd door de Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' van de Landmacht.

De voorstelling bestaat uit een gefilmd spel tussen Bart en Nienke, ook wel bekend van Klokhuis, live begeleid door het militaire orkest. De leerlingen in de zaal doen zelf mee. The Battle kent drie spelronden en na elke ronde wordt de film stopgezet. Op dat moment begint een quiz met de leerlingen. Hebben zij goed geluisterd naar de verhalen van militairen die op uitzending zijn geweest? En naar de informatie die Bart en Nienke vinden in het indrukwekkende Nationaal Militair Museum?

De voorstellingen vinden plaats in het auditorium van Akoesticum. Er doen dit jaar bijna duizend scholieren mee, brugklasleerlingen van het Pallas Athene College, het Marnix College en het Streek Zandlaan.

AANMELDEN 2020 Voor informatie en deelname aan het nieuwe educatieve project in 2020, stuur een bericht naar britt.kannegieter@akoesticum.org.

Het volledige programma van het Vrijheidsfestival Ede 2019, dit jaar op zaterdag 13 april, is te vinden op www.akoesticum.org/evenementen/vrijheidsfestival-ede-2019.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie