Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Edesche Boys sluit de rijen

29 maart 2019 om 22:18 Sport Finaleweken 2019

EDE ,,Het is nog nooit zo donker geweest of het wordt wel weer licht", opende bestuurslid technische zaken Ron Wien (Edesche Boys) verrassend filosofisch.

Hij doelde op de problemen die het opstappen van de gehele staf deze week de club in vuur en vlam zette.

,,De oplossing tot het einde van dit seizoen is Bert Andree. Hij heeft mij toegezegd het elftal te willen trainen. Een vriendendienst waar ik hem dankbaar voor ben. Bert is een echt clubmens", gaat Ron Wien verder.

Oud eerste elftal speler en bestuurslid Erik van Aalst is bereid als elftalleider op te treden.

COMPLEET ,,Dat is de uitkomst van het spoedberaad dat ik woensdagavond binnen het bestuur heb gehouden. Zoals het er nu voorstaat zijn er zeker zestien spelers bereid het eerste te helpen. Nee, er zijn mij geen spelers bekend die stoppen. Maar echte duidelijkheid daarover zal zondagmiddag komen als de eerste training met Bert Andree op stapel staat. Vanavond (vrijdag) is er alleen gepraat en zijn de klokken gelijkgezet. De echte Boys mensen zijn wat mij betreft opgestaan. En dat waren er meer dan ik vooraf misschien wel dacht"

Wien is opgelucht dat hij deze oplossing heeft kunnen bereiken.

,,Nu is het woord aan de spelersgroep en de tijdelijke staf. Ik ga mij richten op volgend seizoen. Er wordt een procedure geopend om tot een nieuwe hoofdtrainer te komen", aldus Ron Wien.

Komende zondag (31 maart) heeft het in de vijfde klasse uitkomende Edesche Boys geen competitie verplichtingen.

,,Dat kwam ons gezien alle sores deze week niet slecht uit", besluit het bestuurslid technische zaken.

De eerste gelegenheid om te zien of de plannen echt werkelijkheid worden is de uitwedstrijd bij SC Rijnland. Die is zondagmiddag 7 april om 14.00 in Tolkamer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie