Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Geslaagde zoektocht nieuwe trainer FC Jeugd

30 maart 2019 om 18:43 Sport Finaleweken 2019

EDE FC Jeugd heeft de zoektocht naar een nieuwe trainer voor het seizoen 2019/2020 met succes volbracht.

Eip Janssen

Met de 47-jarige voormalige profvoetballer Mohammed Mouhouti halen de Edenaren een brok ervaring in huis. Er is voor een jaar (seizoen 2019/2020) getekend met de wederzijdse optie om nog een seizoen te verlengen. 

,,Hij heeft zelf gesolliciteerd. Er waren meer kandidaten maar na de gesprekken met Mouhouti en het bestuur ontstond gelijk een goed gevoel. Maar, en daar hechten wij als FC Jeugd bestuur erg aan, nog belangrijker is dat de klik met de spelersgroep goed is. Ook zij waren enthousiast en adviseerden ons met deze gelouterde speler en trainer in zee te gaan", opent FC Jeugd secretaris Dogan Yilmaz.

Mohammed Mouhouti, geboren in Al Heriuma (Marokko) speelde als profspeler 40 keer in wat nu de Keuken Kampioen Divisie heet. Er werden vier doelpunten gescoord. In de KNVB Beker kwam hij zesmaal uit en scoorde eenmaal.

Bij de amateurs speelde de Arnhemse middenvelder bij SV Babberich De profclubs waren Jong Go Ahead Eagles, De Graafschap, Heracles Almelo en het Australische Perth Glory. Na het seizoen 2002/2003 hing Mouhouti de voetbalschoenen aan de wilgen.

,,Nee, de afkomst was voor ons niet bepalend. Het enige wat telde was zoals eerder gezegd of er een klik met de spelersgroep was", vervolgt de secretaris.

Als trainer deed de Arnhemmer ervaring op bij SV Babberich en Jonge Kracht (Huissen).

Op dit moment traint Mohammed Mouhouti het in de vierde klasse zondag spelende Veluwezoom.

,,Ook FC Jeugd assistent-trainer Mustafa Ozturk (archieffoto links) blijf de club trouw. Daar zijn we eveneens heel blij mee. Met de overige stafleden worden gesprekken gevoerd. Ik verwacht daarover binnenkort meer nieuws", sluit een tevreden FC Jeugd secretaris Dogan Yilmaz af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie