Van Gent Finaleweken: Advendo'57 sprokkelt een puntje

30 maart 2019 om 18:52 Sport Finaleweken 2019

EDERVEEN Advendo'57 sprokkelde tegen middenmoter Terschuurse Boys een puntje: 2-2. ,,Gezien het spelbeeld en de kansenverhouding een terechte uitslag'', oordeelde Jan Fluit.

De trainer, die met dezelfde elf begon als tegen Batavia, zag zijn ploeg goed starten. ,,Wij waren de bovenliggende partij. De 1-0 van Jaap van Doorn na een kwartier spelen was dik verdiend. Martijn van den Dikkenberg stond aan de basis.''

,,Daarvoor had Marien van Roekel al een kans gehad. En na de openingstreffer kwam Izak van Vuren in kansrijke positie. Pas tien minuten voor de rust kwam de eerste bal op het doel van Django Donker. De voorsprong bij de rust was dik verdiend'', vond Fluit.

Kort na rust verprutste Jaap van Doorn ook een kans op de 2-0. ,,Achteraf gezien hadden wij na de voorsprong de trekker moeten overhalen'', keek Jan Fluit terug. Binnen tien minuten kwamen de bezoekers uit Terschuur op 1-2 via Jeffrey van Belkum en Tomas Vaarkamp. ,,Bij die 1-1 stonden drie man buitenspel. De scheidsrechters hebben wij de laatste tijd toch al niet mee. Deze had kort voor tijd de bal ook op de stip kunnen leggen.''

Toen stond het al 2-2. Met drie verse invallers en het doorschuiven van Rik Kelderman werden de nodige risico's genomen. Een schot van Mark van Kessel werd nog van de lijn gehaald. Uiteindelijk was het Martijn van den Dikkenberg (op archief foto) die de gelijkmaker scoorde.

In de slotfase kreeg Henk Jan van de Berkt nog zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig douchen. Advendo kwam nog goed weg toen in blessuretijd een bal tegen de lat werd gekopt. ,,Het zou helemaal in het scenario van de laatste weken hebben gepast. Gelukkig bleef ons dat bespaard. Met een punt schieten wij niet zoveel op. Positief punt is wel dat wij ons van die 1-2 hebben terug geknokt.''

Advendo'57 staat op een negende plaats. Het verschil met een PD Plaats (SDS'55 en AGOVV) is vijf punten. Zaterdag moeten de Ederveners op bezoek bij nummer drie Zwart Wit'63. ,,Het zal niet makkelijk worden. Maar ik denk dat wij daar zeker een kans hebben'', besluit Jan Fluit.