Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Lunteren in slotfase onderuit

30 maart 2019 om 19:20 Sport Finaleweken 2019

LUNTEREN Tot vijf minuten voor tijd zag het er naar uit dat Lunteren een driepunter zou overhouden aan de semi derby bij VRC. Maar in de slotfase moest een 0-1 voorsprong toch uit handen worden gegeven: 2-1.

,,Heel zuur'', reageerde Dennis van den Berg. ,,Eerst werd een vrije trap in de bovenhoek geschoten (Edwin van de Berg). En kort voor het einde liet doelman Mees Stöfsel een bal los, waar VRC van profiteerde (Achraf el Azzouzi). Dat verdiende Mees niet. Hij keepte als invaller een geweldige wedstrijd. en dan is een foutje fataal.'' Overigens pakte door die zege VRC de tweede periodetitel.

In de eerste helft gebeurde er weinig in Veenendaal. ,,Het was niet supergoed'', had de trainer gezien. ,,Vooral veel lange ballen. Wij kwamen niet of nauwelijks in de proberen. Zelf hadden wij ook alleen een kans via Hans van Essen.''

,,Er was dus niets aan de hand. In de rust aangegeven net wat alerter te spelen. Met Levi van Essen voor Freek van Wijk hadden wij iets meer snelheid voorin. Dat betaalde zich uit toen uit een voorzet van Levi Wesley Theuns, weer hij, de 0-1 maakte. Daarna hadden wij de wedstrijd moeten killen. Met Thom Rijnders kregen wij die kans. Een gelijkspel was de verhouding geweest. Maar nu hebben wij dus niets'', baalde Dennis van den Berg.

De marge op een PD plaats is zeven punten. Komende week komt OWIOS op bezoek. Een ploeg die een punt minder heeft dan Lunteren. ,,Een belangrijke pot. Een plaats volgend seizoen in de tweede klasse is nog geen uitgemaakte zaak. Wij moeten nog alle zeilen bijstellen'', benadrukt Dennis van den Berg.

Die als laatste nog laat weten dat het beter gaat met Maarten Boekenoogen. ,,Wij hadden graag hem een lach op zijn gezicht gegeven met een overwinning. Helaas is dat niet gelukt.''