Afbeelding
Albert Willemsen

Van Gent Finaleweken: DTS Ede pakt met zevenklapper periodetitel

30 maart 2019 om 21:09 Sport Finaleweken 2019

EDE De eerste poging tegen SDVB (3-3) ging het nog mis. Maar in de herkansing liet DTS Ede er geen gras over groeien. Bij Hierden werd met een overtuigende zevenklapper (0-7) aangetoond, dat de Edenaren de verdiende winnaar zijn geworden van de tweede periodetitel.

Wim van Kessel

Op het prachtige sportpark Mheenzicht was het al binnen een kwartier beslist. Met een raszuivere hattrick zorgde Jamal Ouassif voor de 0-3. ,,Bij de 0-1 liep ik eerst verkeerd'', keek Ouassif terug. ,,Na de pass van Bram Holtman sneed ik de zestien meter in. Ik had verwacht dat mijn tegenstander mij zou neerleggen. Maar hij liet mij lopen. De keeper kwam. Dan kun je alleen hopen dat de bal binnen valt. Dat gebeurde gelukkig.''

,,De 0-2 kwam uit een mooie assist van Mo Laukili. Ik kon de bal met buitenkant rechts binnen tikken. Ja, iemand vertelde mij net dat het precies hetzelfde doelpunt was als van Memphis Depay namens Nederland tegen Wit Rusland. De 0-3 was naar binnen draaien en in de verre hoek schieten. Dat is een beetje mijn handelsmerk. Ik kreeg de bal van Jesse Buikema. Volgens mij was dat niet zo bedoeld'', lachte Ouassif.

,,Ja, ik had het gevoel dat het toen al gelopen was. Natuurlijk zijn er wedstrijden geweest tegen bijvoorbeeld Scherpenzeel dat het nog spannend werd. Maar nu zeker niet. Vooral ook omdat Jesse Buikema er met een heel mooi doelpunt nog voor de rust 0-4 van maakte.'' Buikema had overigens daarvoor ook nog een beste kans gemist.

EFFECTIEF Maar met vier doelpunten uit vijf kansen, toonde het superieure DTS zich heel effectief. Middenmoter Hierden kwam er niet aan te pas. ,,Het wordt een lange middag'', klaagde een bestuurslid. Enige puntje van kritiek richting de Edenaren was dat na de 0-3 een periode wat slordig werd gespeeld.

In het tweede bedrijf ging DTS vrolijk verder. Weer Ouassif tekende de 0-5 aan. Opnieuw stond Buikema aan de basis. ,,Geweldig. Ik kan mij niet herinneren ooit vier doelpunten in een wedstrijd te hebben gemaakt. De 0-5 was ook mijn vijftigste voor DTS. Dus nu twee sterren'', wist de nummer 9, die daarna zich liet vervangen. ,,Ik had nog last van mijn enkel. Het begon weer te zeuren. Tegen DOS was ik al langs de lijn gebleven. Het risico op een tik wilde ik niet lopen.''

Jurriën van der Horst was zijn vervanger. Die was op de bank begonnen, omdat hij vanwege ziekte niet had kunnen trainen. Ook de gepasseerde Sil Buikema (Kevin Velthuizen stond in de basis) en Michel Hol vielen nog in. Het was geen belemmering dat Jasper Verstraten en Van der Horst de eindstand op 0-7 bepaalden.

KRACHT ,,Mooi is dat wij nu op eigen kracht de periodetitel hebben gepakt. De laatste zes wedstrijden moeten wij zeker niet freewheelen. Wij moeten zorgen dat wij scherp blijven'', stelt Ouassif, die inmiddels op 14 doelpunten staat. ,,Topscorer van deze afdeling worden is moeilijk. Ik heb begrepen dat Rick Degenaar er drie heeft gemaakt. Dat is een hele goede spits. Die staat op 19.''

,,Voor mij wordt het de vijfde achtereenvolgende keer dat ik nacompetitie ga spelen'', weet Ouassif. Drie keer met Valleivogels en nu twee keer met DTS Ede. De vier voorgaande keren was het de eerste ronde afgelopen. Daar moet nu maar verandering inkomen. Dat zien we in juni wel. Vanavond eerst een feestje vieren. Ik had mij al laten afzetten en niet met mijn eigen auto gekomen'', sluit de breed lachende Jamal Ouassif af.

MEDAILLE Trainer Jeroen Spies had al zijn eerste prijs van het seizoen binnen. Van dochtertje Vayen kreeg de trainer een medaille overhandigd. ,,Heel erg leuk. Het was vandaag genieten. Natuurlijk gaf Hierden ons heel veel ruimte. Maar wij sloegen genadeloos toe. Gaven hen geen kans terug in de wedstrijd te komen. Ik ben ook heel blij dat je op zo'n manier de periodetitel pakt.''

,,Wij waren er ook al zolang mee bezig. Het is een opluchting dat het gelukt is. Na de slechte eerste periode, is dit een bewijs dat wij het wel kunnen. Zegt voorzitter Henk Timmer van Hierden dat wij de beste ploeg van de afdeling zijn? Dat is een mooi compliment.''

,,De komende zes duels worden heerlijke wedstrijden. De druk is er vanaf. Wellicht dat wij een beslissende rol gaan spelen in de titelstrijd tussen Bennekom en NSC. Wij hebben de tijd te zorgen dat alle spelers fit zijn voor de nacompetitie. Wij hebben er inmiddels ook ervaring mee. Wij moeten maar eens kijken hoever wij kunnen komen'', besluit Jeroen Spies.

NACOMPETITIE De nacompetitie start op 1 juni. Dit zijn de (voorlopige) opties voor DTS Ede, dat in de eerste klasse D speelt. Hoogste periodekampioen 1E - laagste periodekampioen 1D of de één na hoogste periode kampioen 1D - één na hoogste periodekampioen 1A. De beste optie is hoogste periodekampioen 1D. Want die is de eerste ronde vrijgeloot.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie