Gera op den Kelder
Gera op den Kelder DTS Ede

Dames DTS Ede hebben geen moeite met Be Quick ’28

30 maart 2019 om 22:09 Sport/sport Deel je nieuws

De inhaalwedstrijd van DTS dames 1 tegen Be Quick ’28 heeft vanmiddag geen enkel probleem opgeleverd voor DTS. DTS liet zich niet verrassen en was de gehele wedstrijd heer en meester. Be Quick ’28 heeft eigenlijk geen moment de intentie gehad dat er wat te halen was op sportpark Inschoten. Mede door het ontbreken van enkele basiskrachten bij de bezoekers is dit eigenlijk nooit een wedstrijd geweest. DTS combineerde zich met een hoog baltempo geregeld door de defensie en het wachten was eigenlijk op het eerste doelpunt wat dan ook vrij snel kwam. In de achttiende minuut was het Sofie Houba die het eerste doelpunt voor haar rekening nam. Niet veel later was het Daphne van Kruistum die in de twintigste minuut geheel vrijgelaten bij de tweede paal hard binnenschoot en de wedstrijd hiermee al in het slot gooide. Daar tegenover stond geen enkele dreiging van Be Quick ’28 die de verdere wedstrijd alleen maar aan het tegenhouden was.

Na rust hetzelfde beeld, DTS controleerde de wedstrijd en speelde geconcentreerd de bal rond op zoek naar de opening in de ‘handbalverdediging’ van Be Quick ’28. In de zesenzestigste minuut slalomde Ilse van der Zanden knap door de defensie en ronde knap af 3-0. 
Keepster Renate Verhoeven van DTS had haar inspanningen al geleverd in de waming-up en kwam in het spel niet meer voor. DTS speelde de wedstrijd solide uit en vergrootte hiermee haar voorsprong op de ranglijst naar zes punten op nummer twee Saestum.

Volgende week spelen de dames uit in Amsterdam tegen Buitenveldert en een week later (13 april) staat dan werkelijk de topper op het programma tegen Saestum. DTS kan dan een voorschot nemen op het kampioenschap. Maar voorlopig zijn er nog zes wedstrijden (‘finales’) te spelen.

Opstelling DTS Ede;
Renate Verhoeven, Nikki van Wijk, Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden, Seline van den Hoek, Morena Blankestijn (62e Anoek Blankespoor), Joelle de Bondt, Sofie Houba, Daphne van Kruistum (46e Sanne van Dijk), Willeke Paper en Carolien Filippo (78e Kirsten Koopmans)

Wissels: Jaimy Jansen, Marjolein Hoefsmit, Kirsten Koopmans, Anoek Blankespoor, Sanne van Dijk.

De 3-0 van Ilse van der Zanden is gemaakt
Sanne van Dijk in de aanval
Carolien Filippo
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie