Afbeelding
Bethanië

Dit is er deze week te doen in Ede

10 april 2019 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

10 april 2019

Ede

Informatiebijeenkomst Erfgoed Gezocht
15:00 Molenstraat 45
Eind april gaat een nieuw project, 'Erfgoed gezocht', van start, waarin iedereen kan mee speuren naar archeologische resten op de Veluwe. Tijdens de informatiebijeenkomst op 10 april bij Cultura in Ede (15.00-17.00) zal het doel en de opzet van het project uiteengezet worden. Voor meer informatie: Eva Kaptijn (e.kaptijn@erfgoedgelderland.nl).

11 april 2019

Ede

Tesselschade verkoopdag voor studiefonds
10:00 Amsterdamseweg 19
Tesselschade houdt een voorjaarsverkoop in restaurant Buitenzorg. De opbrengst gaat naar het Betsy Perk Opleidingen fonds, een fonds voor vrouwen om ze te helpen in hun streven naar economische zelfstandigheid.

Repaircafé bij de Meerpaal
13:00 Industrielaan 1
Bij buurthuis de Meerpaal in Ede wordt donderdag 11 april een repaircafé gehouden.

Jongerenavond in de CHE
20:00 Oude Kerkweg 100
In het gebouw van de CHE wordt de Jij Daar! jongerenavond gehouden. Het thema is deze keer: 'Gestorven en Afsterven'. Spreker is ds. A. Simons, predikant van de hervormde gemeente van Montfoort. Tijdens de lezing kunnen er vragen worden gesteld onder andere via steljevraag.tk. De vragen worden in het tweede deel van de avond behandeld. Vooraf en na afloop rond 22.00 uur is er ruimte om elkaar te ontmoeten.

Thema-avond over 'Liefdevol begrenzen'
20:00 Nachtegaallaan 49
Peutergroep het Zonnekind houdt een interactieve en inspirerende avond voor peuterouders met als thema 'Liefdevol begrenzen'. Annie Storm (speltherapeute, schoolleider Pallas en bestuurslid Stichting Istia) zal vanuit haar jarenlange ervaring meenemen in de kunst van gezondmakend opvoeden. Aanvang 20.00 uur. Opgave via kinderopvang@vsdevuurvogel.nl.

Bennekom

Passie- en Paaszangavond
20:00 Dorpsstraat 45
Het christelijk gemengd koor Immanuel houdt een zangavond in het teken van Passie & Pasen. Naast koorzang is er veel ruimte voor samenzang, zodat belangstellenden met elkaar kunnen zingen over Pasen. Bert Elbertsen bespeelt het orgel en de piano en ook Lianne Hovius (mezzo-sopraan) en Annedien Bos (dwarsfluit) werken mee. Voor inlichtingen: cversluijs@hotmail.nl.

12 april 2019

Ederveen

Krentenbroodverkoop
9:00 Schras 6
De kerk aan de Kastanjelaan is open van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 14.00 uur voor de losse verkoop. Ook is het mogelijk om broden te bestellen, met of zonder spijs, bij Gera Aantjes, telefoon 06-21514846 of 0318-572856. De helft van de opbrengst gaat dit jaar naar Kinderhospice Binnenveld. De andere helft is bestemd voor de eigen kerk.

13 april 2019

Bennekom

Vogelzang in Bennekomse Bos
6:00 Hullenberglaan
De ochtendwandelingen in Het Bennekomse Bos zijn heel geschikt voor beginnende vogelaars. Start om 06.00 uur vanaf slagboom aan het eind van de Hullenberglaan. (GPS-coördinaten 51 59 48.2 E 5 41 20.1.) Duur van de wandeling is ongeveer 2,5 uur. Honden zijn niet toegestaan. Deelname is geheel gratis en aanmelden is niet nodig. De gidsen zijn Hans Westendorp (0318-418465) en Rik Nagtegaal.

ManUnited Mannendag
14:00 Edeseweg 122
De mannendag is bedoeld voor alle mannen uit Bennekom en omgeving (regio Ede/Wageningen) die inspiratie, verdieping en vriendschappen zoeken. Op zaterdag 13 april zijn mannen welkom van 14.00 tot 20.30 uur op Boerderij Hoekelum in Bennekom. Een actief en inspirerend programma met een maaltijd. Aanmelden kan via www.manunited.nl/bennekom of bennekom@manunited.nl.

Wekerom

Rommelmarkt voor Woord en Daad
10:00 Edeseweg 77
De regionaal bekende rommelmarkt voor Woord en Daad en het plaatselijk jeugdwerk (10.00 tot 15.30 uur). Het grootste deel van de opbrengst is bestemd voor het 'Agri Job'-project van Woord en Daad met als doel het verbeteren van de werkgelegenheid van jongeren in Benin. Het overige deel is bestemd voor het plaatselijke jeugdwerk. De markt is opgebouwd op de Kerkweg, A.G. Wijersweg, De Ring en het Dirkjeserf. Parkeren kan op het nieuwe bedrijventerrein De Laar.

Ede

Lentemarkt Vrouwen voor Vrouwen
10:00 Verlengde Maanderweg 33
Werkgroep Vrouwen voor Vrouwen uit Ede houdt een lentemarkt. Op de lentemarkt is van alles te koop. Van brocante stukken, bloemstukken,lentekransen, woondecoratie tot aan koffie/thee met gebak. De lentemarkt is van 10.00 tot 13.00 uur in de Nieuwe Kerk. De opbrengst is voor vrouwenprojecten in Afrika. Zie ook www.vrouwenvoorvrouwen.info.

Open dag Muziekplein
11:00 Molenstraat 45
Korte proeflessen en demonstraties door de docenten van Muziekplein Ede. Kennismaken met een groot aantal docenten en een keur aan muziekinstrumenten en muziekstijlen. De hele dag door zijn er proeflessen, demonstraties, optredens van leerlingen en workshops. De open dag duurt tot 15.00 uur.

Heel Bethanië Bakt
14:30 Platteelhof 3
Taartenbakwedstrijd met als thema appeltaart. Kijk voor meer info en opgave op: https://www.bethanie.nl/nieuws/heel-bethanie-bakt-op-zaterdag-13-april/

Passie-Paasconcert met koor en orkest
19:30 Grotestraat 58
Concert met als doel: 'Vluchtelingenhulp op Lesbos' in de Oude Kerk in Ede. Aan dit concert werken mee: Christelijk Jong Gemengd Koor Hadarah uit Kesteren onder leiding van Wim de Graaf; Christelijk Ensemble Parlando onder leiding van Leander van der Steen; Martien van der Zwan op orgel. Appèlwoord door ds. J.E. de Groot. De toegang is gratis, wel een collecte voor vluchtelingenhulp op Lesbos. Meer info: www.hadarah.nl.

Passieconcert Petrakerk
20:00 Lunterseweg 25
Uitvoering 'The Crucifixion' door het gemengd koor 'Preludium' uit Woerden in de Petrakerk in Ede. Twee solisten zullen hun medewerking verlenen, de bas Gerard Sturm en tenor Jaco van Housselt. De toegang is gratis, er is een collecte voor de onkosten. De avond begint om 20.00 uur.

Ederveen

Voorjaarsconcert Irene Ederveen
19:30 Marktplein 10
Muziekvereniging Irene Ederveen geeft voorjaarsconcert. Dit concert wordt geopend met een optreden van het leerlingenorkest onder leiding van Sandra van Luijtelaar. Aansluitend kunnen bezoekers luisteren naar de jeugdslagwerkgroep onder leiding van Marius Bongers. Daarna gaat Bongers verder met de malletband, met onder meer de nummers 'Hey Brother' van Avicii en 'Thriller' van Quincy Jones. Na de pauze zal Sandra het fanfareorkest leiden met onder meer de 'Deep Purple Medley' en 'Anouk in Concert'. Met '50 Ways to Say Goodbye' wordt gezamenlijk door malletband en fanfare de avond afgesloten. Het concert vindt plaats in 'De Zicht' in Ederveen en begint om 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur en de toegang is vrij.

14 april 2019

Wekerom

Speuren naar sporen op het Wekeromse Zand
10:00 Hoeverweg 1
Peter Van Hooff en Scilla Köhlinger nemen wandelaars mee voor een tocht over het Wekeromse Zand. De dieren laten zich meestal niet zien, maar de gidsen herkennen de vele sporen en vertellen de verhalen erbij. Advies: stevige wandelschoeisel, honden zijn in dit gebied verboden, niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Parkeerplaats hoofdingang aan de Lichtenvoordseweg (achter de voormalige vuilstort). N 52 5 56.8 E 5 41 46.1

Ede

Martin Brand spreekt in Ede
10:00 Reehorsterweg 88
Samenkomst bij Leger des Heils korps Valleistreek aan de Reehorsterweg 88 in Ede. Martin Brand zal bezoekers op de hem wel bekende inspirerende wijze meenemen in zijn verhaal van God en mensen. De toegang is gratis (collecte tijdens de dienst).

15 april 2019

Ede

De kracht van gevoelstaal en verbeelding
20:00 Otterloseweg 18 A
Tijdens deze workshop leren deelnemers hun creativiteit in te zetten via verbeeldings- en gevoelsoefeningen. Er wordt getekend en deelnemers gaan ook aan de slag met houtskool, krijtsoorten en verf.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.studioquink.nl/inspiratiecafe

16 april 2019

Ede

Mama connect
9:30 Bettekamp 99
Ochtend voor jonge (aanstaande) moeders en moeders met jonge kinderen, die behoefte hebben aan contact met andere moeders. Oppas is aanwezig.

Tabletcafé over privacy
14:00 Molenstraat 45
Bibliotheek Cultura Ede houdt, in samenwerking met HCC!senioren-academie, een gratis toegankelijk tabletcafé. Deze keer gaat het over over privacy. De tablet-inloop is bedoeld voor iedereen die praktische hulp en ondersteuning nodig heeft bij het gebruik van tablet en smartphone. Zowel voor IOS (Apple) als Android.

Bennekom

Kroegendrive Bennekom
11:00 Brinkstraat 4-6
Bridgevereniging Common Sense houdt een bridge kroegendrive. Er worden vier ronden gespeeld op zes locaties, te weten: Groepsrest. A en A, de Dorpsherberg, de Eetwinkel, Kwalitaria Delifrance en het Oude Postkantoor. Afsluiting is om 17.00 uur. Inschrijven kan via kroegendrivebennekom@gmail.com. Inlichtingen: L. Huizinga, telefoonnummer 0318-847911.

Lunteren

Lezing over oorzaak en behandeling van kanker
19:30 Dorpsstraat 28
De laatste lezing uit de serie 'moleculaire geneeskunde' gaat over de zoektocht naar de oorzaak van kanker en wat we er tegenwoordig aan kunnen doen. Bob van Heukelom neemt belangstellenden mee op zijn reis door het verleden, het heden en de toekomst van de kankerbehandeling. Het doel is om inzicht te bieden in wat we nu weten over de werkelijke oorzaak van kanker en wat we daar tegenwoordig aan kunnen doen. Aansluitend volgen tips om kanker in een vroeg stadium te herkennen en welke maatregelen mensen zelf kunnen nemen om de kans op kanker zo klein mogelijk te maken. Toegang: 5 euro, inclusief koffie/thee.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie