Van Gent Finaleweken: ZVV Ede sluit mooi seizoen winnend af

13 april 2019 om 09:12 Sport

EDE ZVV Ede won vrijdagavond de laatste zaalvoetbalwedstrijd in de eerste divisie tegen ZVG/Cagemax met 6-3.

Met deze zege sloot ZVV Ede een mooi, soms spannend seizoen af met een knappe zesde plaats. En dat voelde als een beloning voor de gehele club die vijf jaar geleden het Edese zaalvoetbal nieuw leven inblies.

De club ontving voorafgaande aan deze wedstrijd een beloning. De eerste Edese Sportaward werd aan het bestuur van ZVV Ede toegekend.

Na de wedstrijd werden de vertrekkende spelers Robbin Koenders, Gudo van Dronkelaar en Jeffrey van Zwam (foto 3) in het zonnetje gezet.

Ook vertrekkend coach Paul Prins werd door voorzitter Leon Verbakel toegesproken. Maar het verschil tussen Prins en het trio vertrekkende spelers is dat Paul Prins de club trouw blijft maar nu als speler. Zoals bekend gaat Anouar Tighadouini het team van ZVV Ede volgend seizoen 2019/2020 trainen en coachen.

ONTSPANNEND Beide ploegen (ZVV Ede en ZVG/Cagemax) konden de wedstrijd vrijuit spelen. Er stonden geen grote belangen meer op het spel.

Voor ZVV Ede was de uitdaging nog wel om bij winst een zesde plaats te bereiken. En de trouwe supportersschare onder de naam 'De Blauwe Herten' nog een keer goed te vermaken.

De Edese zege kwam geen moment in gevaar. Al binnen drie minuten zette Erik van Eem de thuisclub op een 1-0 voorsprong. De assist was van doelman Robbin Koenders. Hij zag na een redding, dat de Gorinchemse verdediging niet goed stond. Zijn uitgooi naar het andere doel werd door Van Eem op waarde geschat.

Broer Rob van Eem wilde uiteraard niet achterblijven bij zijn ploeggenoot. Hij zette ZVV Ede binnen vijf minuten op 2-0. Een beloning voor het wervelende spel van de Edese formatie.

Maar het werd nog mooier. Achraf Benahmed kreeg twee kansen op de 3-0. In eerste instantie was de ZVG-doelman hem te slim af. Maar Benahmed, zoals altijd weer hardwerkend, scoorde enkele seconden later wel de bevrijdende 3-0.

ZVG/Cagemax redde de eer: 3-1. Maar het spel was na de eerste helft eigenlijk al gespeeld.

Wel vermaakte na rust de Gorinchemse doelman het publiek. Met zijn mee voetballende acties ontlokte hij veel hilariteit.

Dat gaf de thuisclub ook wel kansen. Maar Rob van Eem had het vizier niet meer op scherp staan.

Aan de andere kant liet Robbin Koenders met een goede redding nog even zien dat ZVV Ede een goede doelman kwijtraakt. Hij kreeg na zesentwintig minuten een terechte publiekswissel. Zijn vervanger Pascal Klarenbeek liet daarna zien ook uit het goede keepershout gesneden te zijn.

EUROPA ZVV Ede zette daarna nog even aan. Een mooi hakje van Kamal Bendadi had beter lot verdiend.

,,We gaan Europa in", schalde het van de tribunes. Iets te voortvarend omdat dan eerst op eredivisie niveau moet worden gespeeld. Maar het gaf wel goed de gezellige sfeer in de topsporthal aan.

De spelers begrepen dat de supporters moesten worden beloond. Kamal Bendadi, Joost van Dam en Erik van Eem zetten de tussenstand op 6-1.

ZVG/Cagemax wilde zich niet helemaal laten vernederen en scoorde ook nog tweemaal. Met de 6-3 eindstand kon iedereen vrede hebben.

ZVV Ede heeft het Edese zaalvoetbal op de kaart gezet. Nu verder bouwen gedurende de zomerstop aan de stabiliteit in de eerste divisie.

De topsporthal met topzaalvoetbal moet tot een niet te nemen bolwerk uitgroeien.

Aan het ZVV Ede bestuur, werkende met beperkte middelen en coach Anouar Tighadouini zal dat niet liggen. En aan de soms uitzinnige supportersschare al helemaal niet. Zij maken een bezoek aan een zaalvoetbalwedstrijd bij ZVV Ede tot een feestje.