Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Edenaren steeds trotser op Ede

26 april 2019 om 20:36 lokaal

EDE Edenaren steeds meer trots op hun woonplaats. Veruit de meest genoemde eigenschap van Ede is volgens hen de groene omgeving, de natuur, bos en heide, het mooie buitengebied.

Daarnaast zijn veel mensen trots op Ede omdat ze er geboren en getogen zijn. Verder noemt een aantal de centrale ligging; de goede voorzieningen; het aanbod aan activiteiten, ook voor kinderen; de rust; de veilige woonomgeving; de dorpse sfeer; prettige woonwijken; de schone, goed onderhouden openbare ruimte; de pogingen om Ede aantrekkelijker te maken, onder andere door de zondag openstelling van winkels en organisatie van festivals.

DORPEN Een aantal inwoners van de dorpen geeft aan vooral binding met het eigen dorp te voelen en niet met Ede. Zij die neutraal antwoorden, geven aan dat ze hier wonen, maar dat ze 'verder niets met Ede hebben'. Ook zegt een aantal van hen dat het prima wonen is en dat de natuur mooi is, maar dat ze hier geen trots gevoel over hebben.

NIET TROTS Zaken waar een aantal mensen niet trots op is: slecht onderhoud van groenvoorzieningen; te weinig aandacht voor het buitengebied en de dorpen; het vol bouwen van de groene ruimte; een ongezellig centrum; het verdwijnen van oude gebouwen en de komst van lelijke nieuwe (hoog)bouw; de zondag openstelling van winkels en het imago dat Ede heeft bij mensen die niet in Ede wonen (saai, conservatief).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie