Afbeelding
Leon Meijer

Ede viert Koningsdag

27 april 2019 om 11:47 lokaal

EDE Op diverse plaatsen in de gemeente Ede is het Koningsdag-feest losgebarsten. Hoewel de start erg nat was en vooral de mensen op de kleedjesmarkten daar last van hadden, werd het halverwege de ochtend droog en konden de festiviteiten echt van start.

De activiteiten in Ede centrum zijn halverwege de middag nog niet druk bezocht. Op het Kuiperplein wordt muziek gespeeld, maar de bankjes voor het publiek blijven grotendeels leeg. Alleen bij de kinderactiviteiten is wat publiek te vinden. Bij de rommelmarkt in de Grotestraat en omliggende straten is het wel wat drukker, maar ook niet zo druk als in andere jaren.

Het college van burgemeester en wethouders gaat vandaag langs bij diverse activiteiten. Zo waren collegeleden al bij de vlaggenparade in Harskamp en bij de optocht in Ederveen.

Ook in de Maandereng is de traditionele rommelmarkt van start gegaan. Hoewel het lijkt alsof er iets minder kraampjes en kleedjes aanwezig zijn, zijn toch weer heel wat bezoekers uit de wijk en van daarbuiten naar het park aan de Jan Steenlaan en de Fernhoutstraat gekomen.

Benieuwd wat er allemaal te doen is vandaag? Kijk dan hier naar de agenda.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie