1-0
1-0 Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Hockeyers verzuimen te winnen

28 april 2019 om 17:30 Sport Finaleweken 2019

EDE Ede ging bij rivaal IJsseloever op bezoek en vertrok met een 2-2 gelijkspel.

,,Met 2-2 verloren zou ik deze wedstrijd willen omschrijven. Tien strafcorners waarvan er te veel niet goed aankwamen. Onze ontvangers Stijn Draaijer (archieffoto) en Luke Dommershuijzen kwamen maar twee keer echt in scoringspositie daardoor", opende Ede coach Bastiaan Bunnik.

Hij zag zijn ploeg in de eerste helft op een 0-1 voorsprong in IJsselstein komen. ,,Pieter Hoekstra wist een mislukte strafcorner alsnog in een doelpunt om te zetten. Daarna zette de thuisclub aan en kwam op een 1-1 ruststand uit."

In de tweede helft waarin Ede weer de beter ploeg was maar vele goede kansen liet liggen kwam de thuisclub onverwacht op 2-1. Niels Jansen en Basse Theyse scoorden.

,,Bij die stand (2-1, Red) kreeg IJsseloever een in onze ogen volkomen onterechte strafbal. Maar er was gerechtigheid want doelman Tijmen Maakal stopte de best goed ingeschoten bal", lachte de Ede coach breeduit.

Hij zag in de tweede dat Stijn Draaijer uit een strafcorner de meer dan verdiende 2-2 scoorde.

,,Natuurlijk hebben we even gebaald van het puntverlies. Maar als ik de balans in de overgangsklasse opmaak doen we het gewoon goed. Wegblijven bij de tiende plaats is onze opdracht. De laatste twee ploegen degraderen en de nummer 10 speelt P/D-wedstrijden tegen degradatie. Ede laat voorlopig Alecto achter zich. Daarnaast halen we Phoenix de tegenstander van komende zondag in. Ik denk dat een mooie zesde plaats erin zit. Dat zou een beloning zijn voor de ploeg die goed acteert in de overgangsklasse", besluit Bastiaan Bunnik.

De stand in de overgangsklasse is nu: 6. Ede 22 punten gevolgd door Phoenix (22), Alecto (21), IJsseloever (15), USHC (14), Hilversum (13) en HCAS met 6 zes punten.