Afbeelding
Archief BDUmedia

Dit is er deze week te doen in Ede

8 mei 2019 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

9 mei 2019

Ede

Repair Cafe Ede op 9 mei in de Meerpaal
13:00 Industrielaan 1
De bijeenkomsten van het Repair Café vinden elke tweede donderdag van de maand plaats van 13.00 uur tot 15.30 uur. Kapotte elektrische apparaten worden als het maar enigszins mogelijk is door de reparateurs van een tweede leven voorzien. Daarnaast wordt er ook kleding gerepareerd en worden er kleine reparaties uitgevoerd aan fietsen, houten meubels en speelgoed. Van de klanten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Zelfverdedigingsles Kids 8-12 jaar
18:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen voor kinderen onder begeleiding van Systema. Altijd twee gratis proeflessen. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Dolf Jansen - Bijna
20:15 Molenstraat 45
Zeven verhalen over onderweg zijn, en één over aankomen. Tussen al zijn oudejaarsvoorstellingen door zoekt Dolf Jansen geregeld naar andere vormen, naar een andere toon.

10 mei 2019

Ede

Wees welkom
9:30 Bettekamp 99
Een vrije inloop voor iedereen die van gezelligheid, een kop koffie of thee houdt. Ongedwongen en ontspannen met elkaar kletsen en contacten leggen.

Voorjaarsuitverkoop bij Toko Neba
10:00 Stationsweg 56
Door iets te kopen van Toko Neba helpt men kansarme kinderen in Indonesië. Op 10 en 11 mei is er de voorjaarsuitverkoop. Twee dagen lang korting op alles, inclusief de nieuwe collectie. Toko Neba wordt gerund door vrijwilligers en heeft de grootste collectie Indonesisch handwerk. Openingstijden op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei: 10.00 uur tot 17.00 uur.

Thema-avond Ede en Europa met Rob Jetten
19:00 Kazernelaan 2
Binnenkort kan er gestemd worden voor het Europees Parlement, maar wat betekent de Europa eigenlijk voor Ede? Liggen er kansen die Ede en Food Valley nog onbenut laten? En wat kan de EU beter doen? Daarover wil D66 Ede graag in gesprek. Met alle geïnteresseerden, inwoners en professionals. Sprekers zijn Rob Jetten (fractievoorzitter D66 in de Tweede Kamer), Arjen Droog (directeur Food Valley en EP-kandidaat voor de ChristenUnie) en Peter Haring (Ecosystems Director Unilever). Aanmelden via ede.d66.nl/thema-avond.

Emma wil leven - Solo Stories
20:15 Molenstraat 45
Solovoorstelling gebaseerd op de indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius.

11 mei 2019

Ede

Irene Experience
10:00 Peppelensteeg 12a
Om te laten zien hoe leuk het is om een show te lopen, moderne muziek te spelen en op te treden (soms zelfs in het buitenland), wordt de Irene Experience gehouden. Bezoekers kunnen een kijkje bij een repetitie, de muziekinstrumenten uitproberen en meedoen aan met verschillende workshops. Tijd: van 10.00 uur tot 12.00 uur. Locatie: Showband Irene Ede, Verenigingsgebouw "de Kei" .

Kinderdag De Innerlijke Reis
10:00 Nachtegaallaan 49
Yvonne Weeseman en Maarten van Steenis van Paradisekids geven al zestien jaar kindertrainingen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Een Innerlijke Reis is een vorm van gestructureerde visualisatie die gericht is op het loslaten van emoties en herinneringen die mensen blokkere. Een Innerlijke Reis kan helpen het verwerkingsproces op gang te brenge. Aanmelden kan via www.paradisekids.nl of door een mail te sturen aan info@paradisekids.nl

Molenmarkt Doesburgermolen
10:00 Doesburger Molenweg 2
Op Nationale Molendag, houdt de Stichting Buurtschap Doesburger Eng voor de negende keer een Molenmarkt. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur zijn geïnteresseerden welkom. Op de markt op het molenterrein aan de Doesburgermolenweg 2 in Ede, zal een breed scala van streekproducten uit de Doesburgerbuurt en omgeving te zien en te koop zijn. Ook kan de molen bezichtigd worden; de molenaars geven graag uitleg van zijn werking. Daarnaast zullen de vrijwillige molenaars hun "groene" pannenkoeken bakken. Verder worden er schilderijen tentoongesteld en vertellen een imker en radiozendamateurs over hun passie. Ook aan de kinderen is gedacht, ze mogen zich laten schminken en spelletjes doen.

Struinen op het Planken Wambuis e.o.
10:00 N224
Vanaf de parkeerplaats aan de Verlengde Arnhemseweg, tegenover restaurant Planken Wambuis, start om 10.00 uur een circa vijf uur durende wandeling begeleid door gidsen van het IVN afdeling Ede. Eten en drinken meenemen. Onderweg is er een korte koffie en plas pauze bij Juffrouw Tok. Deze wandeling voert de deelnemers door het natuurgebied Planken Wambuis, het voormalige Reemsterveld. Voor informatie en eventueel vervoer: bel Sander 0653439545, Sanne en Stanny 0318 576154

Natuurexcursie voor kleuters
14:00 Slingerboslaan 15
IVN Ede houdt van 14.00 tot 15.30 uur een natuurexcursie voor kleuters in het Edese Bos. Een IVN-gids leidt kinderen van 4 tot 6 jaar langs een route waar kabouters met gekleurde puntmutsen de kinderen opwachten voor een belevingsspel in het voorjaarsbos. (Groot)ouders mogen mee. Opgave kan via kabouterwandeling@ivn-ede.nl onder vermelding van namen van de deelnemers en leeftijd van de kinderen. Vertrekpunt is de slagboom hoek Singel met Kerkhoflaan in Ede. Deelname kost 1 euro per kind. Opgave is verplicht (uiterlijk 10 mei).

Wekerom

Voorjaarsworkshop natuurfotografie IVN
14:00 Hoeverweg 1
De werkgroep natuurfotografie van de IVN-afdeling Ede houdt weer een korte fotografie-workshop op locatie. Op deze workshop wordt iedereen uitgenodigd die ooit al eens natuurfotograaf wilde worden, maar niet wist of dat met zijn/haar camera wel kon. Een paar ervaren leden van de werkgroep willen de deelnemers graag op weg helpen. Breng de eigen camera mee. Start is om 14.00 uur bij de hoofdingang van het Wekeromse zand (Hoeverweg). De deelname is gratis.

Ede

Nederlands Blazers Ensemble -Bach en Soefi
19:30 Molenstraat 45
Zoals het soefisme aanspoort tot eenheid en harmonie, en oosters en westers gedachtegoed met elkaar verbindt, zo omarmen in dit programma traditionele Iraanse muziek en Johann Sebastian Bach elkaar.

Bevrijdingsconcert Mannenkoor
19:30 Grotestraat 58
Het Christelijk Mannenkoor Ede geeft op zaterdag 11 mei een Bevrijdingsconcert in de Oude Kerk in Ede. Onder leiding van dirigent Jan Hendrik van Schothorst hebben de mannen een afwisselend programma samengesteld. Ook is er ruimte voor samenzang. Medewerking wordt verleend door The Musix. Proponent A.J.N.Scheer zal een korte meditatie houden. Het concert begint om 19.30 uur en de kerk is om 19.00 uur open. De toegang is gratis.

12 mei 2019

Ede

Dansimprovisatie
14:00 Paul Gabrielstraat 54
Dansimprovisatie is bewegen en bewogen worden. Bij improvisatie dans draait het eigenlijk allemaal om ervaren. Iedereen kan bewegen op muziek zonder dat er pasjes geleerd moeten worden. Meer info: www.lotus4health.com

Muizenhuis (3+) - Mariska Simon
15:00 Molenstraat 45
Sam & Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen. Het is een voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar.

13 mei 2019

Lunteren

Online winkelen
10:00 Dorpsstraat 28
Maandelijkse HCC bijeenkomst in Westhoffhuis in Lunteren. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen die graag nog wat meer over de mogelijkheden van hun digitale wereld willen leren. Voor deze morgen is het onderwerp: Online winkelen.

Ede

Vocal MeetUp
19:45 Molenstraat 45
Drie Edese koren en een Ensemble van internationale allure laten het publiek in Cultura ervaren wat er ontstaat als pop, jazz ontmoet en barbershop, wereldmuziek ontmoet. Deelnemende koren zijn: Pure Voice, Tarantella en Valley Voices Vocalgroup Ede en ensemble Ambrosia. Kaarten à 7,50 euro via info@valleyvoices.nl en via de deelnemende koren.

14 mei 2019

Ede

Cursus basiscomputervaardigheden: Klik&Tik
Molenstraat 45
De Bibliotheek Cultura Ede en Malkander starten weer met de computercursus Klik & Tik. Dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 mei wordt gestart met de wekelijkse cursus die gehouden wordt in Bibliotheek Cultura (Ede), Cultura Stadspoort, de Ericahorst (Ede) en Broek-Akker (Bennekom). De cursus bestaat uit zes lessen en is twee uur in de week. Cursus Klik & Tik De cursus Kilk & Tik is bedoeld voor echte beginners. Aanmelden of meer informatie? Mail dan naar Gerda Welling: gwelling@cultura-ede.nl

Mama connect
9:30 Bettekamp 99
Dinsdagochtend Mama Connect, een speciale ochtend voor jonge (aanstaande) moeders en moeders met jonge kinderen. Er is oppas aanwezig.

Schilderen en zingen
13:30 Hoflaan 2
Wekelijks is er op dinsdag en donderdag schilderen voor mensen die geraakt zijn door kanker en twee keer per maand oefent het koor Zingen voor je Leven. Meer info op de website: www.toonhermanshuisede.nl of bel 06-22161969.

Woede, Hoop en de EU
20:00 Prinsesselaan 8
Europa-bijeenkomst, georganiseerd door de SP-afdeling Ede. Een avond met sprekers, filmfragmenten en discussie. "Ons Huis", aan de spoorzijde van de Taborkerk, Prinsessenlaan 8. Aanvang 20.00, zaal open 19.30. Toegang gratis.

15 mei 2019

Ede

Drieluik Focuswandelen
9:30 Arnhemseweg 120
Tijdens drie wandelingen gaan de deelnemers focussen, inzoomen, vertragen, ontprikkelen. Drie keer dezelfde wandeling in een andere omgeving. Woensdag 15 mei, focuswandelen in de wijk. Woensdag 22 mei, focuswandelen op de Edese hei. Woensdag 29 mei, focuswandelen in het Edese bos. Locatie: vertrek vanaf Pannenkoekenhuis De Langenberg. Tijd: 9.30 uur tot 11.00 uur (ongeveer 1 uur wandelen en afsluiten met koffie/thee). Kosten: 40 euro voor drie keer of 15 euro per wandeling. Aanmelden (met naam en telefoonnummer) via: info@coachingrid.nl

Crea-Bea's
9:30 Bettekamp 99
Woensdagochtend Crea-Bea's, samen (creatief) bezig zijn. Toegang is vrij.

Toon Tovenaars Kinderinloop
14:00 Hoflaan 2
Voor mensen met kanker in de familie, of een verleden daarmee, is er op 15 mei voor vier- tot twaalfjarigen een creatieve workshop: boetseren.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie