Van Gent Finaleweken: Fortissimo overklast streekgenoot Wageningen

4 mei 2019 om 18:40 Sport Finaleweken 2019

EDE Fortissimo heeft er tegen streekgenoot Wageningen geen gras over laten groeien. Een 8-0 zege kwam probleemloos tot stand.

,,Ik denk dat veel toeschouwers amper het besef hadden dat de wedstrijd begonnen. En dan staan we na 27 seconden al op 1-0. Goed misschien een gelukkig doelpunt (Lars Haalboom, red.) maar hij telt wel", glimlachte Fortissimo aanvoerder David van de Pol.

De 18-jarige middenvelder kwam dit seizoen over van DTS Ede en zocht een nieuwe uitdaging bij de Edese vierdeklasser.

,,Ik kende de trainers Paul Bremer en Collin Oosterholt al van DTS Ede. Ik wist ook dat zij het accent leggen op goed en verzorgd voetbal. Nee, ik heb geen moment spijt van mijn overstap. Ik blijf volgend seizoen zeker bij Fortissimo."

SNEL De droomstart werd slechts eenmaal bijna verstoort door het met veel invallers spelende Wageningen. Maar Ahmed Esmail zag dat doelman Luciano van Ommeren, ondanks het weinige werk wat hij kreeg, attent was.

,,Het was best moeilijk geconcentreerd te blijven spelen. Zeker nadat het binnen twintig minuten al 3-0 was. Jordi Vink zorgde met een droge schuiver voor de 2-0. Lars Haalboom omzeilde, hoewel de assistent-scheidsrechter vlagde, volgens de scheidsrechter de buitenspelval. Hij werd gevloerd in het strafschopgebied maar voordat de scheidsrechter al dan niet naar de strafschopstip zou wijzen, benutte Dani Tanalepy de geboden kans 3-0", ging de aanvoerder verder.

Het flipperkast voetbal waarbij Wageningen een soort handbalverdediging op twintig meter van het doel opzette werd door een kleine ruzie wakker geschud.

,,De Wageningen spelers meenden dat Jordi Vink een elleboog had gebruikt. Ik was er snel bij om onze spelers te kalmeren. Misschien is dat wel de reden waarom ik aanvoerder ben ondanks mijn jonge leeftijd en de routiniers in de ploeg. In deze fase van de competitie met als doel nacompetitie voetbal moet je hoofd erbij houden. Blessures en kaarten voorkomen", was de verstandige conclusie van Van de Pol.

AANVOERDER Nadat de gemoederen waren bedaard ging de thuisclub verder waar het gebleven was. Jordi Vink knalde bal hoog in de touwen: 4-0.

Met de klok op vallen tikte Ruud Schuurman op aangeven van Stefan Gerressen de 5-0 binnen.

In beide gevallen was de zeker niet slecht spelende invaller-doelman Demi van den Hurk (Wageningen) kansloos.

In de tweede helft leken de gasten wat aanvallende bedoelingen te hebben.

Fortissimo doelman Luciano van Ommeren kreeg meer ballen te verwerken als in de hele eerste helft. Maar schijn bedroog en vijf minuten later was het alweer 7-0.

,,Zij openden de verdediging wat meer. Daar waren wij voor gewaarschuwd en Ruud Schuurman en Roy Bijsterveld lieten de open kansen niet liggen", keek David van de Pol terug.

DEBUUT Met nog zo'n vijfentwintig minuten op de klok wisselde Fortissimo trainer Paul Bremer drie keer.

Hij bracht de debuterende tweede elftalspeler Arjen Wilting, Didier Pol en Mitchel van Leeuwen in.

,,De laatste is nog een jeugdspeler die veel talent heeft. Mooi toch dat deze trainers spelers een kans geven. Daarmee wordt de saamhorigheid alleen maar versterkt. En bij verlenging van het seizoen hebben we iedereen nodig", blikte de aanvoerder vast vooruit.

Het was Lars Haalboom die in de slotfase de 8-0 eindstand op het scorebord zette.

,,Natuurlijk was er onderling wel even de drive voor dubbele cijfers te gaan. Maar uiteindelijk is het schadevrij (zonder kaarten of blessures) belangrijker. Nog drie wedstrijden tegen Valburg, Wodanseck en Harskamp. We mogen geen punt verspelen om nacompetitie voetbal in gevaar te brengen", eindigt Van de Pol gedreven.

Fortissimo bezet na 17 wedstrijden de gedeelde derde plaats met GVC. Beiden ploegen hebben 36 punten maar Fortissimo heeft een beter doelsaldo (+3).