Vlak voor de opening
Vlak voor de opening Denny Rulos

Edese Stichting opent 'Leertuin' op het eiland Batam, Indonesië

5 mei 2019 om 15:33 Nieuws Deel je nieuws

Een droom is uitgekomen. Dankzij de AFAS Foundation en vele sponsoren kon stichting Child Support Indonesia vele kansarme kinderen op het eiland Batam blij maken en ze de mogelijkheid geven te kunnen spelen in een veilige omgeving en ze faciliteiten bieden waar ze geen toegang toe hadden.

Op 27 april werd "De leertuin", Taman Belajar in het Indonesisch, officieel geopend. In de Leertuin krijgen kansarme kinderen mogelijkheden zich te ontspannen, te spelen en te ontwikkelen in een veilige en kindvriendelijke omgeving. Ze krijgen computerlessen en op de computers zijn vele educatieve programma's geïnstalleerd waardoor zij zich, op een speelse en aantrekkelijke manier, verder kunnen ontwikkelen. Ook wordt er huiswerkbegeleiding gegeven en zullen er workshops gegeven worden over vele maatschappelijke onderwerpen zoals: kindhuwelijken, milieubescherming, seksueel overdraagbare aandoeningen en pestgedrag. Op deze manier krijgen de kinderen de kans de achterstand in te lopen op de kinderen uit meer vermogende families die thuis wel toegang hebben tot educatieve faciliteiten.

De officiële opening werd verricht door een van onze trouwe sponsors van de stichting, de 86 jarige inwoner van Ede, Astrid Levert. De ingebruikstelling was een ware feestdag in de wijk Punggur op het eiland Batam. Vele kinderen en ook veel ouders waren getuige van de acts die een aantal kinderen speciaal hiervoor hadden ingestudeerd. En de kinderen maakten maar wat gretig gebruik van de speeltoestellen en het speelgoed. Voor de opening waren ongeveer twintig kinderen en hun ouders uitgenodigd. Echter, kwam er op de eerste dag al ruim 100 kinderen een kijkje nemen en vanaf de eerste dag na de opening is het dagelijks een komen en gaan van tientallen kinderen!

Naast bibliotheken heeft stichting Child Support Indonesia ongeveer 700 kinderen in haar financieel sponsor-programma opgenomen om te helpen en te motiveren een schoolopleiding te volgen. De bibliotheken helpen hen daarbij met boeken, computertrainingen en voorlichting. Ook heeft de stichting vele andere projecten op medisch en humanitair vlak. Voor een volledig overzicht van de projecten kunt u terecht op de website http://www.childsupportindonesia.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie