Willeke Pater vond vier keer het net voor DTS
Willeke Pater vond vier keer het net voor DTS Johan Meijboom

DTS toont zich terechte koploper met 1-7 winst op RVVH

7 mei 2019 om 11:57 Sport/sport Deel je nieuws

Op jacht naar het kampioenschap was het vandaag aan DTS om drie punten mee te nemen uit Ridderkerk. RVVH kwam echter sterk uit de startblokken en DTS was slordig en niet fel in de beginfase. Dit resulteerde in de 10e minuut in een voorsprong voor RVVH via Viviane Verheijen. Vervolgens kwam DTS echter steeds beter in de wedstrijd en vanaf een minuut of 20 was de Edese ploeg heer en meester. Sofie Houba schoot de gelijkmaker binnen en voor rust werd het nog 1-3 via Willeke Pater en Daphne van Kruistum. Met de 1-4 en 1-5 na rust complementeerde Pater haar hattrick waarna ook Ilse van der Zanden nog een duit in het zakje deed en de 1-6 binnenschoot. Het slotakkoord was echter voor Pater die met haar vierde treffer van de middag de eindstand bepaalde op 1-7. Bij puntverlies van de concurrentie was DTS kampioen geweest, maar zij maakten geen fout. Komende zaterdag kan DTS het kampioenschap binnenhalen als er minimaal gelijkgespeeld wordt. Er wordt om 15 uur afgetrapt op sportpark Inschoten.