Afbeelding
Gemeente Ede

Helene Kröller-Müller Kamer officieel geopend

10 mei 2019 om 19:19 lokaal

OTTERLO In het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo is de nieuwe Helene Kröller-Müller Kamer vrijdagmiddag officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door de directeur van het Tegelmuseum Eric
Mackay, directeur van het Kröller-Müller Museum Lisette Pelsers, en wethouder Hester Veltman (cultuur). In de nieuwe expositieruimte zijn zo'n zestig oud-Hollandse wandtegels te bewonderen die Helene Kröller-Müller (1869-1939) tijdens haar leven verzamelde.

De wandtegels maken deel uit van de collectie van het Kröller-Müller Museum maar lagen daar opgeslagen in het depot. In 2017 was een gedeelte van de verzameling al te zien in het Nederlands Tegelmuseum. Na het succes van deze tentoonstelling heeft de collectie nu een vaste plaats in het museum gekregen.

SAMENWERKING Het Kröller-Müller Museum heeft de wandtegels in bruikleen gegeven. ,,Een schitterend voorbeeld van samenwerking tussen de musea waar we in Ede trots op mogen zijn." benoemde wethouder Veltman bij de opening. ,,Door de samenwerking wordt een relatief onbekend deel van de collectie van Helene Kröller-Müller voor een breed publiek toegankelijk. Mooi om toe zien hoe beide musea elkaar versterken. Ik denk dat de verzameling veel mensen zal aantrekken."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie