Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Polar Bears na thriller op voorsprong in finale

10 mei 2019 om 20:05 Sport Finaleweken 2019

EDE De waterpolovrouwen van Polar Bears zijn de strijd om de landstitel uitstekend begonnen. In het eerste van maximaal drie duels versloegen de Edesen tegenstander GZC Donk in een ware thriller met 6-5.

Polar Bears had in de eerste periode geluk dat het slechts met 0-1 achter stond. Keeper Joanne Koenders hield haar ploeg op de been. In de tweede periode schoot Melissa Dongelmans Donk naar 0-2. Maar via Nienke Vermeer en Fleurien Bosveld werd snel het 2-2. Via Isabella van Toorn werd het 2-3 voor Donk, maar wederom Bosveld zorgde voor een 3-3 ruststand.

EERSTE VOORSPRONG Aan het begin van de derde periode kwam Polar Bears voor het eerst op voorsprong via Nina ten Broek: 4-3. Die stand bleef ook op het bord staan aan het einde van de derde periode.

In het laatste part liep de spanning in zwembad De Peppel alleen maar verder op. Via Kahly Kruisinga maakten de bezoekers er 4-4 van. Met nog ruim twee minuten op de klok kwam Donk door Lindi Stolle zelfs op voorsprong: 4-5. Iris Wolves bracht Polar Bears vervolgens op 5-5 met nog 54 seconden te spelen. Met nog tien seconden te gaan scoorde Marit Bergers de 6-5 voor Polar Bears.

TWEEDE DUEL Zaterdag is het tweede finaleduel tussen Donk en Polar Bears, om 19.30 uur in Gouda. Als Polar Bears daar wint is de tweede landstitel op rij en de zevende in de historie een feit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie