zilver en brons voor DOK
zilver en brons voor DOK DOK

1/3 van de medailles voor DOK bij finale van de 5e divisie

12 mei 2019 om 20:18 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 11 mei 2019 was het zover de finale van de 5 divisie. De christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede mocht deze finale organiseren. Voor de eerste keer was er een turnwedstrijd in de Van der Knaaphal in Ede, de topsporthal in Ede. Er waren deze dag 4 wedstrijdrondes en 2 banen per wedstrijd, 6 medailles per wedstrijd dus en 24 in totaal. DOK won 8 medailles, 1/3 deel dus wat een prestatie, zeker als je weet dat er in totaal 45 verenigingen meededen aan de finale.

Wat een tijd en energie is er in deze finale gaan zitten, maar het was de energie en tijd zeker waard. In twee voorwedstrijden kon je een finaleplaats verdienen, 19 turnsters van DOK deden dit.

In ronde 1 werd het goud gewonnen door Liz Hafkamp en Lotte Hartland. Het zilver was voor Naomi Verschoor. Liz turnde een prachtige vloeroefening, ze werd ook nog 1e op vloer. Naomi viel in, ze was eigenlijk 1e reserve maar ook zij turnde een fantastische wedstrijd.

In ronde 2 was het goud voor Isa Smits en het zilver voor Jade Onderstal. Isa werd 1e op brug en balk en 2e op vloer, het goud was dus heel overtuigend voor haar. Jade liet een prachtige balkoefening zien en dat maakte ook dat het zilver om haar nek werd gehangen.

In ronde 4 was het goud voor Imke Kessel, het zilver voor Iris van den Bos en het brons voor Amber Koudijs. Imke liet een plaatje van een balkoefening zien en ook op vloer was zij eerste. Iris draaide op alle onderdelen goed en Amber werd 1e op vloer met een prachtige oefening.

DOK vond zelf dat ook Hannah Haitsma een bronzen medaille had moeten krijgen. De jury zag in dat dit ook zo was maar beeldmateriaal telt in de turnsport helaas nog niet.

Ook de andere turnsters van DOK draaiden mee in de bovenste helft van de uitslagen. In iedere categorie deden meer dan 24 turnsters mee. Dus het is echt een geweldige prestatie van de dames van DOK. Alle trainsters van DOK zijn supertrots op hun turnsters!