Theo Beumer/EdeStad

Van Gent Finaleweken: FC Jeugd sluit thuisseizoen goed af

19 mei 2019 om 16:51 Sport Finaleweken 2019

EDE FC Jeugd heeft de laatste thuiswedstrijd winnend met 4-2 afgesloten tegen vv Nederhorst.

De wedstrijd begon door de late komst van de scheidsrechter een half uur te laat.

,,Dat was natuurlijk niet bevorderlijk voor de concentratie. We hadden de warming-up al afgewerkt toen hij er nog niet was. Maar goed dat geldt ook voor de tegenstander", opende FC Jeugdtrainer André Hagen.

FC Jeugd had geen competitie belangen meer maar voor vv Nederhorst wacht de PD-nacompetitie tegen degradatie.

In de eerste helft combineerde FC Jeugd dat het een lust was. Dat werd beloond met doelpunten voor Mustafa Tirgil en Ilker Ozturk: 2-0.

..Tirgil scoorde na een mooie dribbel waarbij hij drie man passeerde. Ozturk wist koppend te scoren. In de rust heb ik keeper Adem Durmus (archieffoto rechts), hij was er elke week om eventueel Özkan Yilmaz te vervangen, ingebracht. Özkan Yilmaz werd daardoor voetballer, iets dat hij ook goed kan."

De gasten kwamen door een strafschop en na een scrimmage op een 2-2 tussenstand.

,,Dat wilden we niet op ons laten zitten. In het laatste kwartier zetten Enes Baykan en Mustafa Tirgil de eindstand op 4-2. We wilden met nog een wedstrijd te gaan de vijfde plaats zeker stellen", eindigde Hagen.

FC Jeugd sluit zondag het seizoen 2018/2019 af bij het op de vierde plaats staande VVZA.