Van Gent Finaleweken: Hockeyvrouwen stunten tegen GCHC

19 mei 2019 om 17:19 Sport Finaleweken 2019

EDE De Edese hockeyvrouwen hebben kampioenskandidaat GCHC (Groningen) met een 2-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

,,Daarmee hebben we de competitie heel spannend gehouden en spelen als Ede een bepalende rol. Koploper is nu Beuningen met drie punten voorsprong op GCHC. En wie is volgende week onze tegenstander? Juist het op de eerste plaats staande Beuningen dat nu kampioenskandidaat is", lachten Dymphe Laan en Anneke van Dam.

Ede speelde aanvallend en 1 op 1 door en daar had GCHC veel moeite mee. ,,Ede creëerde veel kansen maar wist deze niet te benutten. En het was GCHC die kort voor rust wel wisten t te scoren: 0-1", sipte Anneke van Dam.

,,Uit een gekke situatie belandde de bal voor onze goal en een speelster van GCHC wist de bal nog net binnen te tikken. Toch gingen we met een goed gevoel de kleedkamer in", vulde Laan aan.

Ede ging in de tweede helft goed door. GCHC kreeg nauwelijks kansen en Ede wel.

,,Door een sterke verdedigende actie van Julot Westermeijer kwam de bal bij Dymphe Laan terecht. Die met een goed uitgespeelde actie zich vrij speelt. Dymphe sloeg de bal hard in de korte hoek achter de GCHC-keeper", keek Van Dam terug.

Ede bleef scherp en speelde als een team. Even leek Ede op achterstand te komen maar de sterk spelende Nina Meurs voorkwam een achterstand.

Het bleef spannend tot de laatste minuut. Ede bleef drukken en dat werd beloond.

,,Nikki van Pouderoijen zette de bal mooi de cirkel in. Het was Shayenne Dechene die attent reageerde de verdiende bevrijdende 2-1 wist te scoren", jubelde het duo Laan en Van Dam.

Ede genoot van de zege. ,,Een prachtige pot hockey met veel passie en beleving werd beloond met drie punten. Er is als collectief gestreden. Deze week goed trainen en wellicht stunten bij Beuningen", sloot Laan af.

Ede staat op de vierde plaats met 38 punten uit twintig wedstrijden.

OVERGANGSKLASSE MANNEN De mannen namen met 5-4 revanche voor de eerdere competitienederlaag tegen streekrivaal Upward uit Arnhem.

In Arnhem werd het een 3-0 nederlaag.

Deze keer dus een 5-4 zege waarbij voor Ede bij een 4-1 ruststand het score verloop was: Max Oostermeijer (1-0), Lennart Bakker (2-1), Stijn Draaijer (3-1), Pieter Hoekstra (4-1) en Lennart Bakker (5-1). In de tweede helft kwamen de Arnhemmers nog dichtbij met 5-4.

Ede bezet met nog een speelronde te gaan in de overgangsklasse nu de zesde plaats met 31 punten uit 21 wedstrijden.

Zondag wordt het Utrechtse UHSC de laatste competitiewedstrijd afgewerkt.