Lunterse Kim Butz en Edese Caitlin Trzupek
Lunterse Kim Butz en Edese Caitlin Trzupek PiT

Wederom Nederlands Kampioen voor Turnclub PiT

19 mei 2019 om 21:38 Sport/sport Deel je nieuws

Vianen - Vier turnsters van P.i.T hadden zich via de voorrondes en halve finale weten te plaatsen voor het NK divisie 3. Caitlin Trzupek (pupil 1 N3) turnde vorig jaar nog in de D3 en daarmee was het al super knap dat zij zich wist te plaatsen voor de meerkamp en twee toestelfinales. Gister verliep de meerkamp niet vlekkeloos en Caitlin eindigde op de 24e plaats. Vandaag nam zij revanche met een bronzen medaille op balk. Met goede energie begon zij daarna aan haar toestelfinale op rek en hier mag zij zich welverdiend Nederlands Kampioene noemen!

Quinty van Ingen (pupil 2 N3) turnde haar beste meerkamp van dit seizoen! Op sprong haalde zij het hoogste cijfer in haar categorie. In de meerkamp eindigde Quinty op een super knappe derde plaats!

Lieke van Cleef (jeugd N4) is gepromoveerd vanuit de D1 en straalde dit weekend op haar eerste NK! Ze wist boven zichzelf uit te stijgen op balk en vloer. Ze eindigde op een mooie 12e plaats in de meerkamp. Tijdens haar brugfinale turnde Lieke een prachtige oefening! Helaas miste ze op 0.10 het podium.

Kim Butz (junior D) turnde ook haar eerste NK. Ze turnde overall netjes en sprong er op vloer uit. Ze pakte de 11e plaats en heeft zich hiermee geplaatst voor de Ahoy Cup op 23 juni! Tijdens de toestelfinale op vloer werd het erg spannend. Kim pakte uiteindelijk de welverdiende bronzen medaille!