Afbeelding
Moments by Hester

JA Ballet maakt sprookje waar in Cultura

20 mei 2019 om 12:26 Uit-cultuur/nieuws

EDE Een waar sprookje speelde zich zaterdag af in een tot en met de balkons gevuld Cultura in Ede. JA Ballet gaf met sprankelende prinsesjes, raafjes, een koning en een koningin een zowel aandoenlijke als spannende voorstelling: 'Het verdwenen prinsesje’, dat via allerlei fantasielanden (fraaie decors) en met hulp van een waarzegster en alle ongeveer zestig danseressen en een danser werd opgespoord.

Astrid Aalbers, eigenaresse van JA Ballet, bedacht en schreef het scenario, de choreografie, zocht er passende muziek bij en fabriceerde eigenhandig alle kostuums. De tutu’s, de bloemenkransjes in het haar, de maskers en de versieringen van groot en klein. Meer dan een jaar werkte Astrid Aalbers aan de inmiddels derde van de tweejaarlijkse voorstellingen. Met passie en gebruik makend van haar creativiteit wist zij alle deelnemende ballerina’s tot grote prestaties te brengen.

GROTE RAAF Schattige kleine meisjes in - per onderdeel - wisselende tutu’s trippelden met sierlijke armgebaren over het podium. De raven, uiteraard in zwarte outfit met maskers met lange snavels, joegen onder aanvoering van de ‘grote raaf’ (Astrid Aalbers) de kleintjes de stuipen op het lijf en ontvoerden de prinses. Volwassen danseressen (op spitzen) gaven moedig blijk dat ook amateurs met overgave kunnen dansen.

STREETDANCE Veelal klassiek ballet, maar met het optreden van Exalto Dancecrew in combinatie met volwassen balletdansers leverde ‘Battleland’ een spetterend staaltje klassieke dans en streetdance. Na de voorstelling ging een groot deel van het publiek het podium op met bloemen voor alle deelnemers. Maar vooral huldeblijken voor Astrid Aalbers, die deze met tranen in ontvangst nam. Trots op wat ‘haar dansers’ met zoveel overtuiging hadden gepresteerd. ,,Het zijn allemaal amateurs en als je je dat realiseert, is het zowel moedig als knap wat ze hier in Cultura hebben laten zien.'' De hele voorstelling is op film vastgelegd door Redrum Bureau voor animaties, film en video in Ede.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie