Afbeelding
CHE

CHE participeert in Platform Gezinshuizen

20 mei 2019 om 15:38 Nieuws

EDE Verschillende spelers uit de jeugdzorg, waaronder de Christelijke Hogeschool Ede (CHE), hebben de handen ineen geslagen om het Platform Gezinshuizen op te richten. Hiermee is een samenwerkingsverband opgericht dat werk gaat maken van het verder verduurzamen van het beleidsveld van gezinshuizen.

Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van jeugdhulp waar gezinshuisouders opvoeding, ondersteuning en zorg bieden aan in huis geplaatste kinderen en jongeren.

HULPVERLENING Deze kinderen en jongeren zijn tijdelijk of langdurig aangewezen op intensieve en professionele hulpverlening als gevolg van beschadigende ervaringen en/of complexe problematiek.

REPRESENTATIE Generieke jeugdzorgthema's worden reeds verzorgd door de brancheverenigingen Jeugdzorg Nederland, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en GGZ Nederland. ,,Met de oprichting van het Platform Gezinshuizen, naast deze bestaande brancheverenigingen, worden krachtige mogelijkheden voor een goede legitimatie en representatie van het beleidsveld van gezinshuizen gecreëerd", aldus de initiatiefnemers.

KWALITEITSCRITERIA ,,Om een gezamenlijke basis onder het beleidsveld van gezinshuizen aan te brengen is, mede op vraag van de Inspecties Gezondheidszorg & Jeugd en het Ministerie van VWS, hard gewerkt aan de totstandkoming van de 'Kwaliteitscriteria Gezinshuizen'." Deze zijn nu gereed en worden in juni opgeleverd. Het Platform Gezinshuizen wordt eigenaar van de 'Kwaliteitscriteria Gezinshuizen' en gaat zich als eerste richten op de hieruit voortkomende thema's en het nog in ontwikkeling zijnde 'Actieplan Gezinshuizen'.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie