Lente op de Kinderboerderij.
Lente op de Kinderboerderij. KB de Oude Hofstede

Dit is er deze week te doen in Ede

22 mei 2019 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

22 mei 2019

Ede

Drieluik Focuswandelen
9:30 Arnhemseweg 120
Multitasken is uit, focus is in. Tijdens deze wandelingen gaan deelnemers focussen, inzoomen, vertragen, ontprikkelen. Woensdag 22 mei, focuswandelen op de Edese hei. Vertrek vanaf Pannenkoekenhuis De Langenberg. De wandeling duurt van 9.30 tot 11.00 uur (ca. 1 uur wandelen en afsluiten met koffie/thee) Deelname kost 15,00 per wandeling. Aanmelden via mail met naam en telefoonnummer: info@coachingrid.nl

Crea-Bea's
9:30 Bettekamp 99
Gezellig samen (creatief) bezig zijn, zoals breien, haken, kletsen, lachen en er voor elkaar zijn. Toegang is vrij.

Toon Tovenaars Kinderinloop.
14:00 Hoflaan 2
Voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die zelf of in de familie te maken hebben (gehad) met kanker, zijn welkom op een creatieve workshop.

Zelfverdediging kids/jeugd/vrouwen/mannen
16:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen aan diverse groepen, inclusief een speciale 'Lady-class'. De zelfverdediging is op basis van Systema, een effectieve manier van verdedigen. Voor zowel fysieke, mentale alsook verbale weerbaarheid. Altijd twee gratis proeflessen. Kids 8-12 jaar: 16.45-17.30 uur. Jeugd 12-16 jaar: 18.15-19.30 uur. Lady-class va.16 jaar: 19.30-20.45 uur. Gemengd va.17 jaar: 21.00-22.15 uur. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Praktische avond betekenisvol tuinieren
20:00 Bettekamp 29
Een praktische avond over hoe een tuin of balkon milieuvriendelijk ingericht kan worden, hoe een tuin gebruikt kan worden om ook betekenisvol te zijn voor de ander De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de Kapel, Parkweg 139 in Ede. De avond wordt geleid door tuinarchitect Herbert Mombarg en Edwin Gorissen van stichting Mijn tuin jouw tuin.

Jeffrey Halford
20:15 Bospoort 1
Jeffrey Halford is een geboren Texaan, maar hij verhuisde met ouders en broer naar Californië. In de straten van San Francisco voedde hij zich met de muziek van de straatmuzikanten. In de afgelopen 25 jaar toert Halford met The Healers door het land. Jeffrey Halford (zang, gitaar) en The Healers (producer en multi-instrumentalist Adam Rossi en bassist Bill Macbeath) spelen energieke en vermakelijke live shows. Aanvang: 20.15 uur, deur open vanaf 19.45 uur. Meer info: www.livestagemarnix.com. Reserveren kan via reservering@livestagemarnix.com.

23 mei 2019

Ede

Boekpresentatie 'Hoe heb ik lief?'
20:15 Molenstraat 45
Diederik Prakke presenteert zijn nieuwe boek 'Hoe heb ik lief?' en opent daarmee de avond van Cultureel Café Dante. In zijn boek onderzoekt Prakke teder en compromisloos de volle diepte en breedte van intieme relaties.

24 mei 2019

Ede

Torenrondleiding Ede
19:00 Grotestraat 58
St. Recreatie Veluwe-Vallei organiseert de beklimming van de toren van de Oude Kerk in het centrum van Ede en soms de bezichtiging van de kerk met uitleg van gidsen. De gidsen vertellen over de historie van de kerktoren. Aanmelden vooraf via info@rondleidingenede.nl met naam en aantal deelnemers. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen mee. Kinderen vanaf 6 jaar mogen alleen onder begeleiding mee.

25 mei 2019

Bennekom

Vroege Vogelzangexcursie
5:00 Hullenberglaan
Vogelwerkgroep IVN-Ede organiseert een vogelzangexcursie in Het Bennekomse Bos voor beginnende vogelaars. Herkenning op basis van het geluid staat centraal een verrekijker is handig om vogels te bekijken. Start 5.00 uur bij slagboom aan eind van de Hullenberglaan. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig..

Heuvel- en Valleitocht voor fietsers
8:00 Bovenbuurtweg 50A
De jaarlijkse Heuvel- en Valleitocht van het CBFB. Deze mooie fietstoertocht start in Bennekom en gaat door de Gelderse Vallei en over de Utrechtse Heuvelrug. Wielrenners kunnen kiezen uit drie afstanden: 75, 105 of 150 kilometer.

Ede

Lentefeest op de Kinderboerderij
10:00 Bovenbuurtweg 35
De lente wordt gevierd op Kinderboerderij de Oude Hofstede in Ede. Er zijn lammetjes, geitjes, een jong kalf, en de schapen worden geschoren. Van 10.00 tot 16.00 uur is er een Lentefeest met springkussen, draaimolen en meer attracties voor kinderen. Er zijn kramen met leuke hebbedingetjes en de Boerenkraam is open met een assortiment streekproducten. Kinderboerderij de Oude Hofstede, www.deoudehofstede.nl

Lentefair Petrakerk
10:00 Lunterseweg 25
Lentefair met veertig kramen en catering. Voor de kinderen is er een springkussen, skelterbaan en de brandweer. Verder zijn er verschillende knutselactiviteiten. Op de markt wordt van alles verkocht, waaronder dames- en kinderkleding, boeken, speelgoed, bloemen, decoratie, schoonmaak- en gezondheidsproducten. Ook is er een rommelmarkt. Om 12.00 uur vindt er een veiling plaats. Er is ook een lentefietstocht. Op www.veluwselentetocht.nl staat meer informatie. De fietsroute start en eindigt op de Lentefair.

Autowasactie
11:00 Inschoterweg 2
Op het parkeerterrein van DTS wast het DTS elftal JO12-1 voor 5 euro auto's (contante betaling). Dit alles staat in het teken van hun actie tegen kinderslavernij. Begin dit jaar heeft het elftal met de ouders besloten mee te doen aan de zogenaamde 'Mud Raise' georganiseerd door International Justice Mission (IJM).

Deel je talent op het Popup Festival 2019
12:00 centrum Ede
Een weekend lang een cultureel feest in Ede centrum. Met op vrijdagavond 24 mei een spectaculair openingsfeest op het Bevrijdingsplein. Zowel lokale, nationale als internationale acts laten zich zien op 24, 25 en 26 mei in Ede.

Lezing over de bevrijding van Ede 1945
16:00 Verbindelaarsweg 100
Een reprise plaats van de 17 April Lezing 2019 van het Platform Militaire Historie Ede, zoals die werd gegeven op woensdag 17 april j.l. in Cultura in Ede. Onderwerp is de Bevrijding van Ede op die datum in 1945, door Britse en Canadese legereenheden. De lezing zal worden gegeven door Platformleden André Hartgers en Ced Moulton. De lezing wordt gehouden in De Smederij, Verbindelaarsweg 100, 6711 VD, Ede. De toegang is gratis.

Lunteren

Familievoorstelling 'Niet met de deuren slaan!'
15:30 Boslaan 90
Familie-/kindervoorstelling in Het Luntersche Buurtbosch 'Niet met de deuren slaan' bij de Koepel in Lunteren in het kader van de Annie M.G. Schmidt week. Deze voorstelling wordt uitgevoerd door verhalenvertelster Lisa Wade (van Het Klokhuis), zangeres Klaartje van Veldhoven en accordeonist Bert van den Brink.

26 mei 2019

Ede

Rotzooi fermentatie festival
11:00 Nieuwe Kazernelaan 2 D15
Ook dit jaar organiseren fermentatiespecialisten Christian Weij (Verrot Lekker) en Meneer Wateetons (Over Rot) samen met Keukengeheim het ROTZOOI fermentatiefestival. Op de 4e editie van dit festival kom je alles te weten over fermenteren. Met een gefermenteerd drankje in de ene en een kimchiburger in de andere hand kunnen bezoekers meer dan twintig workshops, demonstraties en lezingen bijwonen.

Rockin'Old School Concert
14:30 Molenstraat 45
De afsluiting van de 10e editie van ROS EDITIONS (Rockin' Old School) wordt groots gevierd met een optreden op twee simultane podia in Cultura. Op het Atriumpodium staan de bands Greyhound Jam (Ede), Witnie (Arnhem), The Beatle Band (Ede), Hij & Ik (Tiel), The Bjorkd Band (Ede) en Loes & Friends (Ede). In de concertzaal treden tegelijkertijd achtereenvolgens op: The Braveheart Band, The Blues Project, Bold Guys, Symbiose, Bro T. Gang en Jong Belegen.

Bennekom

Voorjaarswandeling bij de Bosbeek
14:00 Bosbeekseweg 19-21
De afdeling IVN-Ede houdt een late voorjaarswandeling in de omgeving van de Bosbeek, een cultuurhistorisch zeer interessant gebied, in een fraai landschap met mooie bossen en oude grafheuvels. De start is om 14.00 uur vanaf het Natuurvriendenhuis De Bosbeek, Bosbeekweg 19-21 in Bennekom.

27 mei 2019

Ede

Inspiratie bijeenkomst Binnenstad Ede
18:30 Molenstraat 45
Een interactieve bijeenkomst voor alle betrokkenen van het centrum, medewerkers van ondernemingen, vastgoed, bewoners (BEC), en bijvoorbeeld vertegenwoordigers van Astrant, Cultura, Malkander, politiek, boa's, en alle anderen die interesse hebben in ons hart van de stad. Wie in wil spreken, kan een verzoek indienen via info@gelukkigebinnenstad.nl

28 mei 2019

Ede

Mantelzorgtrefpunt Veldhuizen/Kernhem
14:00 Munnikenhof 17
Belangstellenden kunnen bij het Mantelzorgtrefpunt terecht om persoonlijke ervaringen met andere mantelzorgers te delen. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Voor informatie: info@develder.nl.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie