Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Winst Bennekom niet voldoende voor titel

25 mei 2019 om 20:24 Sport Finaleweken 2019

BENNEKOM Geen kampioenschap voor Bennekom. Zelf won het wel met 1-0 van DTS Ede. Maar omdat concurrent NSC Nijkerk uiteindelijk met 6-1 over SDV Barneveld heen walste, komen de Bennekommers een punt tekort voor de titel. Bennekom krijgt nu via de nacompetitie een herkansing.

Wim van Kessel

,,Wij hebben gedaan wat we moesten doen'', keek Christian de Haan terug. ,,Dat ik de nul wist te houden, daar ben ik wel blij mee. Maar wij wisten dat wij afhankelijk waren van NSC. Helaas winnen zij. Ik moet zeggen dat de teleurstelling twee weken geleden in Nijkerk, maar vooral vorige week in Barneveld groter was. Daar hebben wij een paar grote kansen gehad. Hadden NSC kunnen passeren. Dat is niet gebeurd. En nu staan wij waar wij staan. Tweede. Dus nacompetitie.''

De uitblinkende doelman had een groot aandeel in de 1-0 zege op DTS Ede. Vooral de redding op een poging van dichtbij van Frank Hol was magistraal. Dat was in de periode waarin DTS Ede voetballend de lakens uitdeelde. Het begin was voor Bennekom geweest. Mourad Marbouh mikte in kansrijke positie naast. Dezelfde Marbouh stelde na dik tien minuten Irey Sadal in staat de 1-0 te scoren.

Daarna nam DTS het heft in handen. ,,Wij speelden te onrustig. Haalden ook niet het niveau wat wij kunnen halen'', vond De Haan.  Frank Hol een paar keer en Jeroen Cramer verzuimden de gelijkmaker te scoren. Aan de andere kant waren er nog kansen voor Nick Stienstra en Jeffrey Rutgers.

VIRTUEEL Halverwege was Bennekom virtueel kampioen. Bij NSC tegen SDVB stond het 1-1. Het begin van het tweede bedrijf was ook weer voor Bennekom. Mogelijkheden waren er voor Fabian Mösle, Jeffrey Rutgers en Jelmer Goedhart. Toen de berichten van de 2-1 en 3-1 in Nijkerk doorkwamen, leek dat ook hard aan te komen bij de Bennekommers. De wedstrijd bloedde wat dood. ,,Ikzelf had rond de tachtigste minuut contact met de zijkant. Kreeg door dat het 5-1 stond. Toen wist ik voldoende'', verklaarde De Haan.

DTS Ede kreeg nog de nodige kansen via invaller Geert de Jong en Jamal Ouassif. De verdiende gelijkmaker viel niet. Bennekom pakte haar achttiende zege van het seizoen. Maar vooral door de zeven gelijke spelen en een nederlaag is het toch niet voldoende. ,,De titel zou een buitenkansje zijn geweest. Wij moeten nu nog twee keer vol aan de bak'', weet ook Christian de Haan.

De eerste ronde is Bennekom vrij. Op 8 juni wacht de winnaar van Go Ahead Kampen en AFC. Trainer Arnold Brehler gaat scouten. Bij winst wacht op 15 juni op neutraal dan de finale om promotie. ,,Dat was ook onze doelstelling. Als je terugkijkt hebben wij het misschien tegen DOS'37 laten liggen. Dat was heel slecht. Ook vorige week tegen SDVB waren er kansen op winst. Was het nu andersom geweest.''

,,Ik denk dat de groep volwassen genoeg is, zich over deze teleurstelling heen te zetten. Er komen nu wat jongens terug van blessures en schorsingen. Wij zijn er klaar voor via een omweg alsnog te promoveren'', sluit Arnold Brehler af.

VIER Collega Jeroen Spies weet al een tijdje dat DTS Ede er op 1 juni moet staan. Na het behalen van de tweede periode werd nog twee keer gewonnen, gevolgd door vier nederlagen met 1-0. DTS eindigt op plaats vijf. ,,Vandaag waren wij voetballend beter dan Bennekom. Dat geeft perspectief. Wat betreft het scorende gedeelte was het niet goed. Jammer was ook dat de 1-0 van Bennekom buitenspel was.''

Gezien de resultaten van de laatste weken, beginnen de Edenaren niet met een overdosis aan vertrouwen aan de nacompetitie. ,,Belangrijk is dat wij goed gaan voetballen. Dat hebben wij vandaag, ook met een aangepaste ploeg, laten zien. Dan komen de kansen vanzelf. Dat wij vijf weken achter elkaar niet scoren, daar zijn wij te goed voor. Het moet wel overtuigender voor het doel zijn. Niet weifelend of half half. De jongens weten dat zelf ook wel. Het enige wat ik kan doen, is hen het vertrouwen blijven geven.''

Behalve de geblesseerde Haikaz Vervaart, is zaterdag iedereen beschikbaar voor de verre reis naar Oranje Nassau in Groningen. ,,Wij weten dat zij een slecht veld hebben. Dat is een gegeven. De ploeg is al geanalyseerd. Ik heb een plan in mijn hoofd. Zij gaan het ons moeilijk maken. Wij proberen het hen nog moeilijker te maken. Vorig jaar waren wij er al dichtbij. Ik hoop dat nu de wedstrijd onze kant gaat opvallen'', besluit Jeroen Spies, die nog de 16-jarige Roy Ploeg liet debuteren.   

   

Afbeelding
1-0
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie