De huifkarrit staat op het programma tijdens de boerenerfmarkt bij 't Schuurtje in De Valk.
De huifkarrit staat op het programma tijdens de boerenerfmarkt bij 't Schuurtje in De Valk. Jeltje Hofman

Boerenerfmarkt bij 't Schuurtje in De Valk

22 mei 2019 om 09:09 lokaal

DE VALK/LUNTEREN 't Schuurtje in De Valk is vrijdag 31 mei, daags na Hemelvaartsdag, het toneel van de traditionele boerenerfmarkt. De markt vindt van 10.00 tot 16.00 uur plaats bij 't Schuurtje aan de Hoge Valkseweg 35 in de dorpskern van De Valk. De winkel is tot 21.00 uur open.

Volgens de organisatoren Bert en Jeltje Hofman van 't Schuurtje is er zoals gebruikelijk een grote diversiteit aan activiteiten en van alles te beleven. ,,Genoeg voor een dagje uit. Lekker snuffelen in onze plattelandswinkel, genieten van een gratis rit in de huifkar, een interessante demonstratie van stoommachines en een kijkje in een bijenkast en nog veel meer, Daarnaast zijn er uiteraard veel kramen en de prachtige schilderstukken van Ad van Veen'', stelt het echtpaar. Voor de kinderen zijn er allerlei workshops te doen, zoals cupcakjes maken en versieren en knutselen.

Ook op het culinaire vlak is er het een en andere te beleven. ,,Bezoekers kunnen heerlijke oliebollen proberen onder het genot van een kop koffie. De keurslager wil ook nog van alles laten proeven. En wat ook zeker aan te bevelen is, is ons nieuwe streekijs, ijs van Co.''

WANDELEN Na afloop zijn er mogelijkheden voor een wandeling op het platteland. ,,'t Schuurtje is namelijk het startpunt van het Valkse klompenpad. Of gewoon een gezellige wandeling over het Wekeromse zand en de ijzertijd boerderij bekijken'', aldus de familie Hofman.

Boerenerfmarkt bij 't Schuurtje in De Valk.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie