Aeres VMBO Ede scoort 9,3 op veiligheid binnen tevredenheidsonderzoek

22 mei 2019 om 10:17 lokaal Deel je nieuws

EDE - Jaarlijks wordt er een tevredenheidsonderzoek onder de ouders en leerlingen uitgevoerd door Vensters. Al jaren scoort Aeres VMBO Ede goed, maar dit jaar zijn er uitzonderlijke cijfers behaald op het gebied van veiligheid.

Vensters
Het onderzoek wordt uitgevoerd door Vensters, een organisatie dat schoolbesturen helpt transparant te zijn en verantwoording van hun onderwijs af te leggen. De PO-raad en VO-raad ontwikkelen in samenspraak met Vensters, de school en Kennisnet de modules waarin de school verantwoording aflegt. Op deze manier is een school transparant in zijn beleid, uitgaven en prestaties.

Veiligheid binnen de school
Als school vindt Aeres VMBO Ede het vanzelfsprekend dat het een veilige omgeving moet zijn voor zowel de leerlingen als de medewerkers. Het is dan ook erg prettig om terug te merken dat leerlingen dit zelf ook zo ervaren. Aeres VMBO Ede scoort maar liefst een 9,3 op veiligheid! 
Om de veiligheid binnen de school te kunnen meten is de leerlingen gevraagd in hoeverre zij te maken hebben gehad met (online) pesten, lichamelijk geweld en discriminatie binnen de school. Het gemiddelde antwoord wat op deze vragen is gegeven was: helemaal niet.
Aeres VMBO Ede is dan ook meer dan trots op deze uitkomsten en doet er alles aan om dit te behouden of te verbeteren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie