Uiteindelijk kwamen alleen de brandweer, politie en ambulancedienst ter plaatse
Uiteindelijk kwamen alleen de brandweer, politie en ambulancedienst ter plaatse Ted Walker

Melding explosie was reden van grote inzet Verlengde Maanderweg

25 mei 2019 om 10:39 lokaal

EDE De melding van een explosie en een brand op de Verlengde Maanderweg in Ede was de reden dat hulpdiensten het incident direct hoog opschaalden. ,,Er was in eerste instantie geen duidelijkheid over de omvang van het incident en eventuele slachtoffers'', vertelt Mark van Zwam, woordvoerder van de hulpdiensten. Het incident speelde in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Ted Walker

In eerste instantie werden de brandweer, politie, een ambulance, de Officier van Dienst (OvD) van de Geneeskundige Hulporganisatie in de Regio (GHOR) en een traumateam ter plaatse gedirigeerd. ,,Gelukkig was de politie heel snel ter plaatse. Binnen zes minuten was duidelijk dat er geen sprake was van slachtoffers'', zegt Van Zwam. ,,Uiteindelijk betrof het een kleine brand in een kelder die vrijwel direct onder controle was. Wat de klap heeft doen ontstaan die men gehoord heeft, is niet duidelijk geworden, maar zoiets kan al gebeuren door bijvoorbeeld een busje deodorant die in de buurt van de brand staat'', aldus de woordvoerder.

De brandweer restte het huis te ventileren en metingen te verrichten zodat de bewoners van het pand weer veilig naar binnen konden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie