Van Gent Finaleweken: Fortissimo sterkste in derby

25 mei 2019 om 18:42 Sport Finaleweken 2019

EDE Fortissimo heeft de derby in en bij Harskamp met 4-1 gewonnen. Overigens een wedstrijd waarin voor beide ploegen niets meer op het spel stond.

,,Ik denk dat op de overwinning van Fortissimo niets valt af te dingen. Mijn ploeg heeft echt wel een aantal kansen laten liggen. Maar zeker in de tweede helft deed Fortissimo dat ook. Een score van bijvoorbeeld 5-9 was ook mogelijk geweest", liet vertrekkend Harskamp trainer Bob Jansen weten.

Zijn Edese collega was verheugd dat zijn selectie voor de nacompetitie volledig beschikbaar is. Door omstandigheden waren Roy Bijsterveld, Jordi Vink en Dani Tanalepy afwezig, Met een aantal jeugdspelers die weer spelritme bij de senioren op konden doen, werd dat goed opgevangen. Ook het invallen in de tweede helft van de lang geblesseerde Jeroen Fluit was een opsteker", aldus Fortissimo trainer Paul Bremer.

Hij zag in de eerste helft Ruud Schuurman twee keer voor de Edenaren scoren. ,,Op slag van rust werd het 1-2 door een keepersfout van Luciano van Ommeren:1-2", had Bremer gezien.

Zijn collega Jansen wees er nog op dat in zijn ogen Aldo van Norel wel een of twee keer had mogen scoren. De 1-2 Jordy Krol was een mooie opsteker richting rust."

Over de tweede helft waren beide trainers het wel eens. Fortissimo en Harskamp kregen mogelijkheden.

,,Het vizier van Fortissimo stond scherper. Ruud Schuurman scoorde nog twee keer. Natuurlijk was hij op zoek naar de vijfde. Indien het om een wedstrijd waarin er grote belangen op het spel staan had hij wel een balletje breed gelegd", wist Bremer op zeker.

,,Bij Harskamp kreeg onder meer Lars van Wikselaar nog een aardige mogelijkheid. Maar dat de Fortissimo zege verdiend was daarover geen misverstand. Ik heb hier mooie jaren gehad. Leuke mensen ontmoet met een echt clubgevoel. Ik kijk op dit seizoen met tevredenheid terug. Het was een leuk afscheid dat Andy Waaijenberg (stopt), Evert van Essen (stopt) en Joëll Hendriks (Oranje Wit) en mij door de club werd aangeboden.,", besloot Harskamp trainer Bob Jansen.

,,Wij gaan ons voorbereiden op de nacompetitie tegen Rood Wit'58. Ik denk dat dit team zeker kansen heeft op een klasse hoger. Het worden nog twee finales waarvan geen enkele speler slechter wordt", eindigde de ervaren Paul Bremer.

Fortissimo is in de vierde klasse B op de derde plaats geëindigd. De Harskampers besloten een goed seizoen met de zevende plaats.