Van Gent Finaleweken: Blauw Geel '55 werkt gedeeltelijk aan zelfvertrouwen nacompetitie

25 mei 2019 om 18:59 Sport Finaleweken 2019

EDE Blauw Geel '55 heeft de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in de tweede klasse tegen VRC met 5-3 gewonnen.

,,De eerste helft was uitstekend met een 5-0 tussenstand. De tweede helft lieten we het lopen en werd het 5-3. Veel te slap. Dat mag niet gebeuren. Misschien wel typisch Blauw Geel '55 zoals het dit seizoen opereerde. Dat moet zaterdag in de nacompetitie tegen SKV zeker beter", opende Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld.

De trainer die altijd wel een positief gegeven aan een wedstrijd van Blauw Geel '55 verbindt zag voor rust Michael Beekhuizen en vier keer Simon Kooiman het Veenendaalse doel treffen.

,,In de tweede helft waren we onherkenbaar. VRC deed er een tandje bij waar wij er enkele minder inzetten. Via doelpunten van Mitch van den Bergh, Rick de Koning en Stefan van Leeuwen werd de eindstand uiteindelijk 5-3", sipte Wagensveld.

Het tweedeklasser schap moet worden veiliggesteld door in ieder geval in de eerste ronde derdeklasser SKV uit Wageningen te verslaan.

,,Het wordt een thuiswedstrijd. Ik ga me deze week op de hoogste stellen van deze ploeg. IK ken SKV uit het verleden als een voetballende ploeg. Maar weet ook dat bij Blauw Geel '55 er honderd procent scherpte zal moeten zijn. Dat is de eerste voorwaarde om de eerste horde te nemen", sloot Wagensveld af.

Blauw Geel '55 eindigde dit seizoen op een twaalfde plaats met een punt meer dan het Voorthuizense VVOP.