Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Zondagclubs laten het afweten

26 mei 2019 om 16:23 Sport Finaleweken 2019

EDE De twee Edese zondagclubs snakten naar het einde van het voetbalseizoen.

FC Jeugd verloor met 1-8 bij VVZA. Edesche Boys leed op eigen veld een 0-4 nederlaag tegen Gelders Eiland.

Beide trainers André Hagen (FC Jeugd) en Bert Andree (Edesche Boys) reageerden identiek: seizoen een wedstrijd te lang.

FC Jeugd maakte in de eerste helft nog wel en aardige indruk.

,,De ruststand was 0-3 in het voordeel van VVZA.  We waren al niet volledig en het uitvallen van de geblesseerde spits Mustafa Tirgil hielp ook niet. Ik heb keeper Adem Durmus ingebracht en Özkan Yilmaz ging voetballen."

Yilmaz maakte na rust de 1-3 uit een strafschop. ,,Even leek het alsof we weer terug in de wedstrijd waren. Maar nadat de thuisclub de thuisclub bij een 4-1 tussenstand een onterechte strafschop kreeg was het gebeurd. Attakan Keskin werd tot verbazing van vriend en vijand nog met rood weggezonden. Ook bij VVZA vonden ze zelfs een gele kaart zwaar gestraft. Maar de scheidsrechter vond dat Keskin als laatste man een overtreding had begaan", ging de FC Jeugdtrainer verder.

Uiteindelijk stokte de teller bij een 1-8 nederlaag.

,,De hoogste nederlaag van het seizoen. Ik had mij een ander afscheid voorgesteld. Maar de ploeg was op", sloot de altijd positieve Hagen (archeiffoto rechts naast de paal) af.

Hij vertrekt bij FC Jeugd en gaat een jaar sabbatical vieren.

FC Jeugd eindigde in de derde klasse West op zesde plaats.

Edesche Boys leed een 0-4 nederlaag tegen Gelders Eiland.

,,Bij rust was het nog 0-0 met voor beide ploegen wat kansen. Breekpunt was een verdedigingsfout kort na rust: 0-1. Daarna ging het snel en liepen de gasten weg naar 0-4. De fut was er bij ons echt uit. Ook de scheidsrechter werkte niet echt mee. Hij negeerde onze assistent-scheidsrechter bij de 0-1 en 0-3. Ook de gegeven strafschop bij 0-2 was onnodig. Daar was vriend en vijand het over eens. Het seizoen is voorbij en nu de blik op de toekomst", besloot interim-trainer Bert Andree.

Edesche Boys eindigde in de vijfde klasse als hekensluiter.