Huldiging na afloop van de wedstrijd
Huldiging na afloop van de wedstrijd Amanda van de Pol

Blauw Geel ‘55 vrouwen 1 kampioen 2e klasse A

27 mei 2019 om 19:30 Sport/sport Deel je nieuws

Blauw Geel ‘55 vr1 werd afgelopen zaterdag door een klinkende 3-1 overwinning op DVS’33 vr1 kampioen van de 2e klasse A en promoveren hierdoor naar de landelijke 1e klasse van het vrouwenvoetbal.

Aan het begin van de wedstrijd was er wel wat spanning te zien bij de Edese vrouwen. In de 40e min gaf Cleo de Jong een perfecte voorzet op Simone von der Linden, zij hoefde de bal alleen nog maar in te tikken (1-0). Nog geen 5min later dacht DVS de 1-1 te score, alleen deze werd terecht voor buitenspel afgefloten.

Blauw Geel ‘55 ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft begonnen de Edese vrouwen erg sterk wat in de 52e minuut resulteerde in een 2-0 voorsprong, doelpunt werd gemaakt door Anniek van de Putte.

In de 80e minuut ging Marloes de Koning van DVS’33 op anvontuur en zij krulde de bal van afstand over Maureen van Iwaarden heen 2-1.

Blauw Geel ‘55 was nog niet tevreden met deze stand en bleef druk op de defensief van DVS’33 houden. Audrey Hooijmans scoorde in de 83e minuut de 3-1.

Het kampioenschap werd goed gevierd, met speciale shirts, een groot spandoek. Een vertegenwoordiger van de KNVB reikte aan iedere speelsters een medaille uit en de vrouwen kregen uit handen van Yolanda Dellink en Annet van Harten (beide oud speelsters) een schaal overhandigd.

Er volgende nog een mooie rondrit door Ede centrum op de plattekar, en tot in de late uurtjes werd er uitgebreid feest gevierd!

Het nieuwe seizoen gaan de vrouwen in de 1e klasse spelen, lijkt jou het nu leuk om bij dit gezelligste team van Ede omstreken te komen voetballen...? Neem dan contact oo via de onderstaande e-mail.