Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Hockeysters bekronen mooie tweede seizoenshelft

2 juni 2019 om 18:22 Sport Finaleweken 2019

EDE De Edese hockeyvrouwen versloegen in de laatste wedstrijd GHBS met 3-0.

Dat leverde in de competitie eindstand eerste klasse een mooie vierde plaats op met het gegeven dat de tweede competitiehelft sterk werd afgesloten. Winst tegen de kampioenskandidaten GCHC, EHV en GHBS en een gelijkspel tegen kampioen Beuningen.

Op een erg warme zondagmiddag wilde de Edesen nog eenmaal knallen in het seizoen 2018/2019.

,,De laatste wedstrijd van Shayenne Dechene, Femke Bootsma, Fien Driessen, Julot Westermeijer en Bente Jansen. Zij stoppen na dit seizoen en speelden hun laatste thuiswedstrijd", opende Ede speelster Dymphe Laan.

Vanaf het begin werden de Groningse vrouwen onder druk gezet.

,,Er kwamen kansjes in de eerste helft. Maar ook de gasten kregen mogelijkheden", ging Laan verder.

GHBS forceerde meerdere strafcorners maar benutten was een brug te ver.

,,Onze verdediging stond goed en ook keepster Alieck Keilman stond haar mannetje. Het was Ede dat de score opende. Ik kon op de rand van de cirkel uithalen en de GHBS-keepster passeren", jubelde Laan.

De assist kwam van de backhand van Anneke van Dam Ede ging door een benutte strafcorner van Isa Draaijer met 2-0 rusten.

In de tweede helft gingen beide ploegen voor de winst. Het werd een leuk potje hockey met over en weer mogelijkheden.

Omdat Ede wat minder accuraat speelde kregen de Groningse vrouwen de overhand. Maar hielden het scoringsprobleem in stand. Ede wist het doel schoon te houden en stelde kort voor tijd de eindstand op 3-0.

,,Een mooie loopactie van Noor Groenen en ik kon gemakkelijk binnen tikken", besluit Dymphe Laan tevreden.

De eindstand in de eerste klasse is: kampioen is Beuningen geworden met 48 punten, gevolgd door GCHC (47), EHV (44) en Ede met 42 punten.