Marit in actie op de one lap.
Marit in actie op de one lap. Jelle van Beek

Driemaal goud op NK Inline-skaten voor Marit van Beijnum

3 juni 2019 om 08:41 Sport/sport Deel je nieuws

Met ruim 40 kilometer per uur over een 200 meter piste skeeleren en op volle snelheid de krappe bochten pakken, je moet maar durven! De Bennekomse Marit van Beijnum deed het dit weekend en won 2 gouden en een bronzen medaille op het Nederlands Kampioenschap Inline-skaten in Wervershoof. Op zaterdag pakte ze nogmaals goud op de one lap op het wegparcours in Medemblik.

Snelle start
Met haar kenmerkende snelle start schoot ze telkens als snelste weg en geen van haar directe tegenstandsters kon haar meer inhalen. Van kop af aan won ze de 200 meter tijdrit en 500 meter inline. Op de 1000 meter behaalde ze brons. Op alle drie de afstanden prolongeerde ze haar Nederlandse titel. “Alle medailles zijn even bijzonder voor me, je staat toch op een NK en er kan van alles gebeuren. Ik heb er hard voor gewerkt en ben heel blij dat het is gelukt!” aldus een tevreden Marit. Met haar goede prestaties is de rijdster van RTC Midden ook geselecteerd voor het WK Inline-skaten dat van 7 tot 14 juli 2019 wordt gehouden in Barcelona.

Wegparcours
Naast Marit reden namens de Edese IJsvereniging ook Jasmijn Hiddink en Chaim Boer een prima NK. De beste resultaten werden behaald op het wegparcours. Jasmijn reed op de afsluitende puntenkoers prima mee en finishte in het peloton op de 14e plaats. Chaim werd 19e op de one lap. Voor de Edese rijders is het te hopen dat er snel duidelijkheid komt over een piste in Ede of nabije omgeving, want op het NK werd duidelijk dat zonder trainen op een piste het heel lastig is om in de top mee te doen.

Drie gouden en een bronzen medaille voor Marit op het NK Inline-skaten.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie