Na afloop
Na afloop vv Lunteren

Lunteren JO10-1 wint KNVB-beker

4 juni 2019 om 08:49 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was het zover. De bekerfinale stond op het programma tegen V.V. Dieren JO10-1. De ochtend begon met een gezellig ontbijt op Landgoed De Scheleberg wat was geregeld door de vader van Jeremy.

Tijdens het ontbijt werd al aangegeven dat zenuwachtig zijn niet nodig was. We moeten er vooral heel veel zin in hebben uitstralen dat we graag willen winnen!

Toen we daar aan kwamen was V.V. Dieren al vroeg begonnen met warmlopen. De trainers van Lunteren lieten haar spelers eerst even een balletje trappen en op doel schieten om zo de druk er een beetje af te halen.
Na een korte en felle warming-up werden de Lunterse talenten klaargestoomd voor de wedstrijd.

Ondertussen werd het drukker en drukker langs de lijn. Uiteindelijk stond er wel meer dan honderd man publiek langs de lijn! Wat een belevenis voor die mannetjes, alsof ze in een stadion aan het voetballen waren!

Nadat de wedstrijd van start ging werd al snel duidelijk, dit gaat geen voetballend hoogstaande wedstrijd worden. Het was vooral strijden voor elke meter en proberen je duel te winnen. Lunteren creëerde veel kansen maar vaak stond de keeper of een verdediger in de weg. Uit het niets kwam Dieren op een 0-1 voorsprong waardoor Lunteren even van slag was. Het wedstrijdbeeld veranderde tot een gelijke strijd, tot het laatste kwartier(tussenstand ondertussen 2-1 voor Dieren)! In de peptalk voor het laatste kwart van de wedstrijd werd aangegeven dat we meerdere keren dit seizoen een achterstand van zelfs 3 goals hebben weten goed te maken en dat wij niks anders verdienen dan die beker! Tot op het bot gemotiveerd ging Lunteren het veld weer in, en BAM! Binnen 5 minuten werd de achterstand omgebogen naar een 3-2 voorsprong. Hier kon Lunteren echter niet lang van genieten want al snel maakte Dieren de gelijkmaker(3-3). Er stond nog een minuut of 3 op de klok toen Daniël de bal snoeihard op de lat poeierde en langs de kant werd al gesproken over eventuele penalty’s die eraan zaten te komen. Echter dacht Lode vd Berg, speciaal teruggekomen van vakantie voor deze wedstrijd, daar anders over.. Lode kreeg in de laatste minuut de bal voor zijn voeten schoot Lunteren naar een 4-3 voorsprong. EEN EXPLOSIE VAN VREUGDE VOLGDE!!! Het betekende de beslissing en de beker was Lunteren JO10-1!! Alle Lunteren supporters sprongen het veld in en de vuurwerkfakkels werden ontstoken.

De glimlach ging die dag niet meer van het gezicht! WAT EEN DAG!!