Afbeelding
PostNL

Wethouder 'toetert' elektrische fietsen op weg

14 juni 2019 om 17:09 Nieuws

EDE Wethouder Peter de Pater heeft vrijdag het startsein gegeven voor het postbezorgen met een elektrische fiets of elektrische bakfiets. Vorige week werd al bekend dat Ede de eerste plaats in Gelderland is waar PostNL overstapt op deze manier van bezorgen.

De postbezorgers bezorgen de post voortaan met twintig elektrische fietsen en zeventien elektrische bakfietsen. En dat doen ze vanuit één depot aan Hoorn 35, voorheen deden ze dat vanuit zes depots. Hierdoor maakt PostNL in Ede elke dag flink wat autokilometers minder: er hoeft nog maar één depot met de auto bevoorraad te worden. Op jaarbasis gaat dit om 10.000 kilometers. Chris Alberti, projectleider logistieke strategie bij PostNL: ,,De keuze voor het gebruik van elektrische fietsen en bakfietsen is hierdoor een logische. PostNL heeft duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel staan."

Ook de gemeente Ede is blij met de verduurzaming in de stad. ,,Bijna alles wat de gemeente tegenwoordig doet, ademt duurzaamheid", reageert Peter de Pater, de Edese wethouder van onder andere ruimtelijke ontwikkeling en verkeer. ,,Ik ben dan ook zeer trots op deze ontwikkeling in Ede. Aan de ene kant de verduurzaming door de reductie van het aantal autokilometers dat PostNL in onze stad maakt. Maar ook de verduurzaming door postbezorgers met deze hulpmiddelen te laten werken. Ik hoop dat de postbezorger hierdoor nog lang een vast gezicht in het straatbeeld blijft."

PostNL is van plan om de post in grote delen van Nederland elektrisch te gaan bezorgen. ,,We verwachten de komende twee jaar flinke stappen te maken. Dit zou onder meer betekenen dat we van 2300 naar minder dan 1000 depots gaan. En dat PostNL dan met duizenden elektrische fietsen en elektrische bakfietsen de post in Nederland bezorgt. Ede is na Zeist de tweede Nederlandse plaats waar we alle post elektrisch bezorgen'', aldus PostNL in een persbericht.

Bron video: PostNL.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie